Pátek 21. února 2020svátek má Lenka 2 °C občasný déšť se sněhem Předplatné LN

Diskuse k článku: Sezona pralinek se blíží. Baví mě květinové chutě, říká čokolatier Martin Pokorný

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 1
  • Poslední: 9.8.2015 10:33
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
C. Sangrail 9.8.2015 10:33

Výborně. Ten mýtus o obsahu kakaa je opravdu třeba uvést na správnou míru. Znám lidi, kteří tvrdí: "Já kupuji jen sedmdesátiprocentní..." Ale 70 % kakaových součástí není zárukou kvality, jde jedině o použitý druh kakaa. Velkofirmy používají anonymní kakao, které chutná jednotvárně, je příliš hořké a neobjevíte v něm žádné další nuance. Dobré firmy jako Valrhona a Amedei vyrábějí většinou čokolády s obsahem kakaových součástí mezi 60 a 70 %. Procentuální zastoupení kakaa musí být přizpůsobeno jeho chuti. Existují čokolády s 85% obsahem, které chutnají jemněji než čokolády se 70 procenty. Je to jen zvoleným druhem kakaa. 

http://chvalacokolady.blogspot.cz/

Premium

Trend u rozvodů: čím dál více dětí končí ve střídavé péči

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Neustálé pendlování mezi dvěma domácnostmi dětem škodí, varují odborníci. Ve střídavé péči je v Česku stále více dětí....

Premium

Jak se falšuje maso. Šunku bez „éček“ by nikdo nekoupil, říká odborník

Maso se nejčastěji prodává ve vakuově balených plastových obalech na miskách z... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Podvody s potravinami jsou staré jako lidstvo samo. Jen se postupně změnily metody. „Za záměnu hovězího masa za koňské...

Premium

Karlův most je jen most, stěžují si turisté. Kritika nešetří ani další památky

Karlův most v Praze | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Do Česka loni přijel rekordní počet turistů. Památky si u nich leckdy vysloužily i bizarní recenze na internetu,...