Dýňový dort
- 20g skořice
- 260g třtinového cukru
- 260 ml oleje
- 1 ks jedná soda
- 120g vaječného bílku
- 80g žloutku
- 300g hladká mouka
- 450g máslové dýně
- 150g rozinek
- 2 pomeranče
- 1ks prášek do pečiva
Krém:
- 500g čerstvého přírodního sýru
- 500g mascarpone
- 130g moučky
Očistíme a nastrouháme dýni, v míse smícháme mouku, skořici, jedlou sodu, třtinový cukr, prášek do pečiva a rozinky. Vše pečlivě zamícháme. Do druhé mísy si připravíme olej, vajíčka, pomerančovou šťávu a kůru z pomerančů. Postupně přidáváme sypkou směs a nastrouhanou dýni. Připravené těsto vlijeme do dortové formy (průměr 26cm).
Pečeme v předehřáté troubě 70 min na 160 stupňů.
Upečený vychladlý korpus potřeme smíchaným krémem z mascarpone, čerstvého sýru a cukru.