Sekaná roláda
- 500g masa – krkovička
- 30g slaniny nakrájené na plátky
- 2 jarní cibulky
- 4 stroužky česneku
- sůl, pepř, červená paprika
- 1 vajíčko
- hrst strouhanky
- 1 mrkev a 2 cibulky nakrájené na proužky
Maso si před samotným mletím vykostěte a nakrájejte jej na větší kusy. V mlýnku na maso postupně namelte. Pro dosažení extra jemné konzistence namelte maso dvakrát. Pomleté maso si ochuťte, přidejte všechny ingredience (kromě slaniny) a dobře promíchejte.
Na balení „rolády“ si nachystejte podložku (já jsem použila podložku na balení sushi) a na ni postupně naskládejte plátky slaniny tak, aby se vždy kus překrývaly. Na slaninu rovnoměrně rozetřete masovou směs (kterou jste si předem rozdělili minimálně na tři díly), a ve středu rozetřené směsi vytvořte prohlubeň, do které rozložíte zeleninu. Pomocí podložky pak vše hezky srolujte do úhledného válečku.
Pečte v troubě na 200°C cca 1 a půl hodiny. Během pečení potírejte omáčkou připravenou ze sójové nebo worcestrové omáčky, medu, oleje, soli a pepře (nebo dochuťte podle svých preferencí). Jako přílohu zkuste vařené brambory s petrželovou natí a podávejte s domácí čalamádou.
Recept pro KitchenAid.cz připravila Martina Schmidtová z blogu tinajedoma