Neděle 29. listopadu 2020svátek má Zina 2 °C sněhové přeháňky Předplatné LN
Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Slavnostní nedělní oběd? Sekaná zabalená ve slanině

Sekaná obalená ve slanině | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Sekaná obalená ve slanině | foto: Martina Schmidtová

Máte chuť na sekanou? Způsobů, jak ji připravit, je mnoho. Na italský způsob s vařenou zeleninou, medovou glazurou, malé fašírky opečené na pánvi nebo jeden velký kus sekané. Zkuste ale sekanou ala sushi - obalovanou ve slanině. Nechte se inspirovat.

Sekaná roláda

  • 500g masa – krkovička
  • 30g slaniny nakrájené na plátky
  • 2 jarní cibulky
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř, červená paprika
  • 1 vajíčko
  • hrst strouhanky
  • 1 mrkev a 2 cibulky nakrájené na proužky

Maso si před samotným mletím vykostěte a nakrájejte jej na větší kusy. V mlýnku na maso postupně namelte. Pro dosažení extra jemné konzistence namelte maso dvakrát. Pomleté maso si ochuťte, přidejte všechny ingredience (kromě slaniny) a dobře promíchejte.

Na balení „rolády“ si nachystejte podložku (já jsem použila podložku na balení sushi) a na ni postupně naskládejte plátky slaniny tak, aby se vždy kus překrývaly. Na slaninu rovnoměrně rozetřete masovou směs (kterou jste si předem rozdělili minimálně na tři díly), a ve středu rozetřené směsi vytvořte prohlubeň, do které rozložíte zeleninu. Pomocí podložky pak vše hezky srolujte do úhledného válečku.

Pečte v troubě na 200°C cca 1 a půl hodiny. Během pečení potírejte omáčkou připravenou ze sójové nebo worcestrové omáčky, medu, oleje, soli a pepře (nebo dochuťte podle svých preferencí). Jako přílohu zkuste vařené brambory s petrželovou natí a podávejte s domácí čalamádou.

Sekaná roláda
Jak když balíte sushi

Recept pro KitchenAid.cz připravila Martina Schmidtová z blogu tinajedoma

Máme podvyživené děti? Trend „zdravého“ stravování je tragický, říká odborník

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Špenát je hnusný, rajčata taky. Do školní jídelny nechodíme, tam nám nechutná. Jíme jen špagety a pizzu. A tak dál....

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Měření teploty u vstupu do pardubické nemocnice. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Generace nevzdělaných dětí. Jen málokdo dělá při distanční výuce pokroky

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Je osm hodin ráno, učitel zakládá virtuální místnost, do které se postupně připojí žáci. Jednomu nejde mikrofon,...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!