Úterý 1. prosince 2020svátek má Iva 0 °C sněhové přeháňky Předplatné LN
Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Venkovská restaurace Slowpec: pomalu a jednoduše

Interiér restaurace je ve vzdušném venkovském stylu. V přístavbě se nachází dětský koutek a za teplého počasí lze jíst i venku.  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Interiér restaurace je ve vzdušném venkovském stylu. V přístavbě se nachází dětský koutek a za teplého počasí lze jíst i venku. |

Venkovskou chalupu zasazenou mezi domky malé středočeské obce Líšnice by člověk mohl snadno minout. Byla by to škoda. Ukrývá se v ní restaurace, která je sice otevřená jen půl roku, ale za tu dobu si získala hodně příznivců.

Šéfkuchař vsadil na přípravu pokrmů v peci na dřevo či na mnohahodinové úpravy konfitováním a metodou sous vide (ve vakuu za nízké teploty). Jídelní lístek je krátký, respektující sezonu, k tomu obměňovaná denní nabídka. Ceny se pohybují v rozmezí dvě stě až tři sta korun za hlavní chod.

ČTĚTE TAKÉ:

Jako předkrm jsme si objednali dršťky se sušenými rajčaty, kapary a parmazánem. Tato italská úprava je lehká, zelenina spolu se sýrem voňavé a do měkka upravené dršťky dokonale ochutily. K hlavnímu jídlu jsme zvolili šestnáct hodin taženou kližku. Maso uložené do peřinky z nadýchané bramborové kaše bylo tak měkké, že na ně nebylo třeba brát nůž.

Druhý ze spolustolovníků si objednal steak z vysokého roštěnce. Po prvnímsoustu zmlknul a až do vymetení talíře nepromluvil slovo – prý to bylo dokonalé a nechtěl se rozptylovat zbytečnými řečmi. Kuchaři jen trochu ujela příprava na stupeň „medium“. Steaku uvnitř scházela růžovost, chuti to ale nijak neublížilo. Oba zmíněné pokrmy mohly být o trochu méně osolené.

Na závěr jsme vybrali jablečné knedlíčky se skořicí a cukrem. Pod tenkou vrstvou nudlového těsta se ukrýval kus jablka, které díky čerstvé přípravě v kuchyni ani nestačilo chytit nahnědlou barvu. Ana zapití Slowpec nabízí třeba domácí bezinkovou limonádu nebo citronádu. Obsluha byla milá, ochotná a nevtíravá. Nejtěžší úkol na Slowpec teprve čeká. Udržet si kvalitu. Zatím je skvělá.

Po čtyřicítce žijeme na vypůjčený čas, říká lékař David Sedmera

David Sedmera | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Lidské tělo je velmi přesný a dokonalý mechanismus. V některých směrech až zázračný. Proč je však uspořádání těla...

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Měření teploty u vstupu do pardubické nemocnice. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Shromáždění vlastníků jsou kvůli pandemii v ohrožení. Právník radí, co dělat

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Vyhlášení nouzového stavu komplikuje situaci společenstvím vlastníků bytových jednotek. Do konce roku musí totiž výbory...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!