Pad Thai Koong
Ingredience:
- 550 g krevet vyloupaných
- 500 g rýžových nudlí 3,5 mm
- 4 vejce
- 12-16 lžic tamarind omáčky
- 6-8 lžic lehké sójové omáčky
- 6-8 lžic vody (dle suchosti nudlí, aby byly měkké)
- 5-6 lžic cukru
- 1 svazek jarní cibule
- 3 stroužky česneku
- ½ pórku
- 1 velká mrkev
- hrst sójových výhonků
- hrst drcených arašídů
- hrst koriandru
- 2 ks limety
Postup: Nejprve si do vlažné vody na 30 minut namočte rýžové nudle, scedíme. Mrkev si naškrábeme asijskou škrabkou nebo nakrájíme na julienne. Jarní cibulku skrojíme zešikma na větší kousky a pórek přepůlíme, rozkrojíme napůl a nakrájíme na půlměsíčky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.
Rozpálíme si wok pánev, přidáme vejce a krevety, které orestujeme 1 minutu a přidáme nasekaný česnek. Nyní přidáme rýžové nudle, tamarind omáčku, vodu nebo vývar, sójovou omáčku, cukr a restujeme, dokud nudle nejsou dostatečně měkké. Nyní přidáme zeleninu, orestujeme dle měkkosti a můžeme servírovat.
Servírujeme na mělkým talíř, kde dáme porci nudlí a okolo přidáme namleté arašídy, koriandr, limetu, sójové výhonky a jarní cibulku.