Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Smažené nudle, vejce a krevety. Jak na Pad Thai podle šéfkuchaře?

Jídlo

  5:51
Pad Thai je thajský nudlový pokrm, který se v Asii běžně prodávaný jako rychlé občerstvení i jako hlavní chod v restauracích. Jak si ho připravit doma vám poradí šéfkuchař Štěpán Návrat, který se v současné době chystá vydat svou první kuchařku.

Pad Thai Koong foto: Café Buddha

Pad Thai Koong

Ingredience:

  • 550 g krevet vyloupaných
  • 500 g rýžových nudlí 3,5 mm
  • 4 vejce
  • 12-16 lžic tamarind omáčky
  • 6-8 lžic lehké sójové omáčky
  • 6-8 lžic vody (dle suchosti nudlí, aby byly měkké)
  • 5-6 lžic cukru
  • 1 svazek jarní cibule
  • 3 stroužky česneku
  • ½ pórku
  • 1 velká mrkev
  • hrst sójových výhonků
  • hrst drcených arašídů
  • hrst koriandru
  • 2 ks limety

Postup: Nejprve si do vlažné vody na 30 minut namočte rýžové nudle, scedíme. Mrkev si naškrábeme asijskou škrabkou nebo nakrájíme na julienne. Jarní cibulku skrojíme zešikma na větší kousky a pórek přepůlíme, rozkrojíme napůl a nakrájíme na půlměsíčky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.

Rozpálíme si wok pánev, přidáme vejce a krevety, které orestujeme 1 minutu a přidáme nasekaný česnek. Nyní přidáme rýžové nudle, tamarind omáčku, vodu nebo vývar, sójovou omáčku, cukr a restujeme, dokud nudle nejsou dostatečně měkké. Nyní přidáme zeleninu, orestujeme dle měkkosti a můžeme servírovat.

Servírujeme na mělkým talíř, kde dáme porci nudlí a okolo přidáme namleté arašídy, koriandr, limetu, sójové výhonky a jarní cibulku.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!