Tartaletky s čokoládou a pistáciemi
- 1 hrnek mandlí
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 hrnku kakaa
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky mleté skořice
- 4 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
- 4 lžíce vody
náplň:
- 200 g hořké čokolády
- 3/4 hrnku smetany ke šlehání
- pistácie
Do food processoru nasypte všechny suroviny na těsto a nechejte je rozmixovat na hladkou hmotu. Pokud by bylo těsto moc drobivé, přidejte ještě trochu vody. Hotové těsto vtlačte pomocí rukou do formiček na tartaletky a dno propíchejte na několika místech vidličkou. Takto připravené tartaletky pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15 minut.
Upečené tartaletky nechte vychladnout a připravte si náplň. Smetanu vlijte do hrnce, přidejte na kostičky nalámanou čokoládu, stáhněte plamen a za stálého míchání metličkou vyšlehejte hladký krém. Vychladlé tartaletky vyklopte z formiček a naplňte je krémem. Vršek tartaletek posypte nasekanými pistáciemi a nechte je na hodinu ztuhnout v lednici.
Recept pro KitchenAid.cz vytvořila Michaela Šupáková z blogu Cooking with Šůša.