Diskuse k článku
SOMELIÉR: Silvestrovská chuť levného luxusu, zapomeňte na prosecco
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
M. Forman 20.12.2015 20:00Protože urážíte moje povolání bez nějakých znalostí. To by mě zajímalo na kom jste si to ověřoval, to pozná každý člověk co se vínu věnuje na profesionální úrovni. |
![]() |
B. Rameš 4.12.2015 14:28To je pravda, ovšem platí to i o zahraničních vínech - o těch prodávaných v ČR určitě. Pokud nemáte ověřenou šarži, můžete čekat absolutně cokoli - velmi dobré víno za dvě stovky i patok za 500Kč. |
![]() |
D. Grundel 4.12.2015 7:58Vyrabeji to v Katalansku, ale piji po celem Spanelsku. Tak, jako ve Francii v popularite vede sampanske (i kdyz maji celou radu jinych sumivych vin), ve Spanelsku prevlada Cava. Nevim tedy, co je nepravdive na trvzeni, ze Cava je typicka pro Katalansko a Spanelsko. Rodeo se "pestuje" v mnoha zemich. |
![]() |
R. Gramblička 4.12.2015 6:46vy jste mně nepochopil, Katalánsko je součást Španělska, stejně jako Texas součást USA, napsat, že něco je typické pro Katalánsko a Španělsko nedává smysl |
![]() |
D. Grundel 4.12.2015 0:40Tento clanek ale pise o kvalite vina. Prectete si jej prosim. |
![]() |
J. Macek 3.12.2015 21:30Lambrusco – lahev u nás od 40 Kč. To, myslím, mluví za vše. |
![]() |
S. Berjoza 3.12.2015 21:12a co labruscco,mé milované..? |
![]() |
J. Kovář 3.12.2015 21:04Pane Landa, moravské či české víno jednoduše nepiji, protože je jednoduše nechutné. Tedy to, ke kterému je běžný přístup. Včetně toho, že jsem se jednou odhodlal koupit víno na Moravě na základě doporučení a opět to bylo nepitné. |
![]() |
P. Janda 3.12.2015 20:37O tom to bohužel není. Nejsem z těch, kteří by nerespektovali nebo si rádi nevyslechli názor druhých, ale jde o to jakým způsobem. Irituje mě jen ten styl, který vyznívá ve smyslu "když děláš, co já kritizuji, nebo se neřídíš tím, co já říkám, jsi horší než já" |
![]() |
J. Stejskal 3.12.2015 19:18Tak ono je Prosecco a Prosecco, že? Jako je bílé víno a bílé víno, že? Je to těžká zívačka, ten článek. |
![]() |
D. Grundel 3.12.2015 18:20Z Prosecco doc za 169 se asi brzy otravite. Kdyz si spoctete dane, prirazky a naklady na baleni, tak na vino samotne vam nezbude prostor. |
![]() |
D. Grundel 3.12.2015 18:18Cava je skutecne oznaceni pro sumiva vina vyrabena ve Spanelsku. Viz https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cava_(Spanish_wine) |
![]() |
D. Grundel 3.12.2015 18:16Uroven ceskeho vinarstvi je tak spatna, ze na vyhledani dobreho ceskeho vina ooravdu potrebujete spickoveho someriera. Kdyz si koupite v zahranici vino za 20 EUR, obvykle dostanete vino v hodnote 20 EUR. V Cesku zaplatite 20 EUR a modlite se. Ceska sumiva bych radeji uplne vynechal. |
![]() |
D. Grundel 3.12.2015 18:12Somelieri tady totiz nejsou pro omezene ceske krupany. |
![]() |
D. Grundel 3.12.2015 18:11V tom pripade vam doporucuji cist pouze clanky, se kterymi souhlasite. |
![]() |
M. Frank 3.12.2015 18:07Můžete mi říct proboha proč? Vždyť je to podvodník! Nerozezná krabicák od přívlastkového vína. To mám ověřené! |
![]() |
S. Landa 3.12.2015 12:17Pochybuji, že odborník měl při vyzdvihování některých českých šumivých vín na mysli zrovna Bohemii.... Zkuste letos dát peníze místo Italům některému z českých vinařů... |
![]() |
P. Janda 3.12.2015 12:15Musím říci, že mě články tohoto pána téměř vždy nadzvednou (asi bych je neměl číst, ale nedá mi to, moje blbost). Takováto prezentace arogance a povýšenosti opravdu k osvětě o světě vín příliš nepomáhá. Nevím proč, ačkoliv prosecco nevyhledávám, bych si místo něj měl kupovat přímo šampaňské, které, podobně jako prosecco, není v mnoha případech nijak zázračně kvalitní, ale za to je v podstatě vždy drahé, už jen z titulu, že pochází ze Champagne. Zajímavé, že tito pánové naprosto nesnáší, když se jim někdo opováží montovat do jejich profese, ale sami si osobují právo plést se do toho, jak se mají ostatní chovat a žít... |
![]() |
M. Forman 3.12.2015 11:51Zato Vás lze přirovnat k omezencovi na první dobrou.... |
![]() |
M. Forman 3.12.2015 11:50Nerad Vám kazím iluze, ale 169 v maloobchodu je dost nízká cena, navíc od DOC kategorie nemůžete čekat žádné zázraky. |
![]() |
J. Tobby 3.12.2015 10:25To je jen PR - placená reklama. Ňákej "somrák" nám tu bude něco vyprávět. |
![]() |
M. Frank 3.12.2015 9:09Profesi sommeliera lze přirovnat ke kartářkám. Proboha, co to píše za příšerné kraviny! Taky mi nikdo neradí, zda si mám dát řízek se salátem, nebo svíčkovou. Každý má rád něco jiného, proč by mi měl nějaký namyšlený imbecil radit, čeho se mám napít? |
![]() |
J. Tobby 3.12.2015 8:42Ňákej somrák To jsou zase kecy. :) |
![]() |
J. Kovář 3.12.2015 8:14Úsměvný článek. Prossecco mám rád a zásadně ho upřednostňuji před našim sektem Bohemia, který je absolutně nechutný. |
![]() |
P. Aron 3.12.2015 8:05Tyhle "chytré a namyšlené" experty přímo miluji. Italové jsou zřejmě hlupáci, kteří mají v oblibě levné šunty. Kupuji Prosecco doc za 169 Kč, což mi nepřijde jako extra levné. Jistě francouzské šampaňské je ještě násobně dražší. Ale, že by bylo lepší nebo násobně lepší ? |
![]() |
R. Gramblička 3.12.2015 7:49Hm, tak na jednom místě se náš "expert" rozčiluje, že prosecco je předražené, na jiném, že se přidává do drinků, poněvadž jde o levné víno. Tvrzení, že Cavé je typické pro Katalánsko a Španělsko je stejné, jako napsat, že rodeo je typické pro Texas a USA. |