Karlovský gastrofestival chce propagovat a popularizovat regionální producenty a tradiční valašskou kuchyni, k níž neodmyslitelně patří například kyselice, halušky, frgál či slivovice. Hlavním bodem programu je Gastro tour s farmářským trhem, při které mohou gurmáni po celý víkend navštěvovat místní hospody, ale i další gastro zastávky a ochutnávat různé speciality a krajové produkty.
Kouzlení z dýně
Kromě specialit, jež na místě připraví špičkoví kuchaři, se budou ochutnávat také vína od předních tuzemských vinařů a farmářské produkty z Valašska i zahraničí. Hlavní hvězdou oblíbených "michelinských" Galavečeří, určených pro milovníky vysoké gastronomie, bude letos uznávaný šéfkuchař Oldřich Sahajdák z pražské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise.
Vstup na gastrofestival je zdarma, dva čtenáři ale mohou získat poukaz na menu "Kouzlení z dýně" v restauraci, které bude během gastrofestivalu nabízeno v neděli 6. října v hotelu Lanterna, která patří mezi Czech Specials restaurace. Výhodou je, že menu zůstává v nabídce Lanterny až do konce října, výherci tak mají možnost využít poukaz do konce října. A jak soutěžit? Pošlete nám recept na vás oblíbený pokrm připravený z dýní.