Pátek 30. října 2020svátek má Tadeáš 11 °C občasný déšť Předplatné LN
Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Specialita šéfkuchaře: turbot s liškami, artyčoky a kaviárem

Turbot s liškami, křupavými artyčoky, ricottovými gnocchi a créme fraiche... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Turbot s liškami, křupavými artyčoky, ricottovými gnocchi a créme fraiche... | foto: Kampa Park

Máte chuť experimentovat a připravit si doma jídlo jako z luxusní restaurace? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře restaurace Kampa park a jednoho z porotců soutěže MasterChef Marka Raditsche.

Turbot s liškami, křupavými artyčoky, ricottovými gnocchi a créme fraiche omáčkou s lojrom kaviárem

  • 8 porcí turbota á 90g
  • 4 lžíce přepuštěného másla
  • sůl, pepř
  • snítka tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • citron
  • 200g lišek
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř
  • pažitka
  • 4ks artyčoky
  • 3 dcl olej
  • 250g vařených brambor
  • 1 vejce
  • muškátový oříšek
  • 100g ricotty
  • 100g polohrubé mouky
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 250g créme fraiche
  • 2 lžíce zeleninový vývar
  • 2 lžíce lojrom kaviár
  • pažitka
  • 2ks šalotka

Porce ryby osolíme a lehce opepříme. Opečeme na přepuštěném másle s česnekem a tymiánem, před koncem zakápneme citrónem a přidáme máslo. Artyčoky očistíme a srdíčka nastrouháme na tenké plátky, které osmažíme dokřupava v oleji. Lišky orestujeme na přepuštěném másle, zakápneme citrónem, dochutíme solí, pepřem a přidáme pažitku.

Brambory oloupeme a propasírujeme, přidáme vejce, ricottu, mouku a docgutíme muškátem a solí. Vaříme ve vroucí vodě a hotové přendáme do ledové lázně. Před podáváním opečeme do zlatova na přepuštěném másle. Créme fraiche spolu s vývarem zredukujeme na 2/3 původního objemu, přidáme najemno nakrájenou šalotku, pažitku a kaviár.

Feťáci lásky stále hledají, ale nikdy nenajdou, říká párový terapeut Vojtko

Psycholog Jan Vojtko | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Lásku si často pleteme se zamilovaností, ale vztah je práce, která nikdy nekončí. „Tolerance není ten správný klíč ke...

Můžete skoro všechno, nemusíte nic. Jak probíhají swingers party v Česku

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Swingers kluby, tedy místa neřesti, kde si páry mezi sebou střídají partnery a užívají si i těch nejdivočejších...

Střeva můžou i za naše štěstí či obezitu, říká molekulární biolog Ryšávka

Molekulární biolog Petr Ryšávka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Za civilizační choroby (např. alergie), ale i za vážné nemoci může mimo jiné vybíjení bakterií ve střevní mikroflóře....