130 let
Špekáčky můžete dusit vcelku, ale i nakrájené – nejlíp na čtyři až šest...

Špekáčky můžete dusit vcelku, ale i nakrájené – nejlíp na čtyři až šest podlouhlých „měsíčků“ | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Premium

Recept

Špekáčky a černé pivo. Jak na lahodné buřty na pivu poradí Jan Punčochář

Jídlo
  •   5:00aktualizováno  31. srpna 2022 15:01

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Špekáčky patří hlavně k praskajícím prázdninovým táborákům, blýsknout se ale umějí i po zbytek roku, a sice v kuchyni. Třeba s nasládlou omáčkou z rajčat, cibule a černého piva.

Mírně přezíravé úšklebky stranou. Na menu michelinských restaurací byste sice buřty na pivu hledali marně, dnešní recept vás ale přesvědčí, že i z tak všedních surovin, jako jsou špekáčky, cibule a pivo, se dá vykouzlit plnohodnotné jídlo. Recept Jana Punčocháře totiž nepočítá s kečupem jako mnohé jiné rozpisy na ně, nýbrž s dobrým rajčatovým protlakem, plnost chuti omáčky stojí na poctivém základu z cibule, vinného octa a karamelu a nechybí v něm ani čerstvá stopa v podobě bylinek anebo zeleniny.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: Iva Pospíšilová