- 8. listopadu 2021 5:00, aktualizováno 31. srpna 2022 15:01
Špekáčky můžete dusit vcelku, ale i nakrájené – nejlíp na čtyři až šest podlouhlých „měsíčků“ | foto: Tomáš Krist, MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Mírně přezíravé úšklebky stranou. Na menu michelinských restaurací byste sice buřty na pivu hledali marně, dnešní recept vás ale přesvědčí, že i z tak všedních surovin, jako jsou špekáčky, cibule a pivo, se dá vykouzlit plnohodnotné jídlo. Recept Jana Punčocháře totiž nepočítá s kečupem jako mnohé jiné rozpisy na ně, nýbrž s dobrým rajčatovým protlakem, plnost chuti omáčky stojí na poctivém základu z cibule, vinného octa a karamelu a nechybí v něm ani čerstvá stopa v podobě bylinek anebo zeleniny.
Připojte se ještě dnes a získejte: