Pátek 6. srpna 2021, svátek má Oldřiška
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Pečení pro každého

Správně vykynuté těsto je hladké, lesklé a pružné. Jak poznat prstem, že je hotové?


Domácí buchty | foto: Shutterstock

Premium Seriál
Buchty, koláče, koblihy, ovocné tály, ale taky vánočky nebo velikonoční mazance. Kynuté těsto je základ. Jakmile se ho naučíte, pořád bude co zkoušet a péct.

V začátečnících nicméně tenhle druh těsta vzbuzuje trochu obavy – a ne jen tak pro nic za nic. Kynuté těsto pracuje s živým kváskem, a ten když si postaví hlavu, nehne s ním nic na světě. O to větší je ale radost pozorovat, když kvásek prospívá – a o to líp dobroty z kynutého těsta chutnají.

Kvásek je zkrátka to, kolem čeho se kynuté těsto točí. Čím čerstvější budou do něj použité kvasnice alias droždí, tím lépe. K podařenému výsledku ale vede ještě celá řada dalších kroků.

Seriál Pečení pro každého na každý den

    Přečtěte si celý článek a veškerý další obsah na Lidovky.cz s iDNES Premium

    Akční nabídka první měsíc za 1 Kč, následně za 39 Kč měsíčně. Členství je možné kdykoliv zrušit a je bez závazků.

    Již máte předplatné? Přihlaste se a čtěte dál.

    Autor:

    Akční letáky
    Akční letáky

    Všechny akční letáky na jednom místě!

    Právě čtete

        Mohlo by vás zajímat