Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tip na Štědrý večer od šéfkuchaře Kaliny: Rybí polévku dělám podle receptu své babičky, ale hlavu do ní nedávám

Premium

Rybí polévka s opečenou houskou | foto: Česká televize

  10:00
Chtěli byste letos překvapit rodinu novým receptem? A co takhle recept úspěšného šéfkuchaře? „Rybí polévku vařím podle receptu své babičky. Jen s tím rozdílem, že ta by ji vařila z hlavy. Já mám ale hlavu doma ‚zakázanou‘. Vzhledem k tomu že kapra filetuji, zbývá na polévku celá kostra, což babičce nezbývala, protože z kapra smažívala takzvané podkovy,“ říká šéfkuchař David Kalina.

Celý článek je jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Šéfkuchař Kalina na Vánoce s rodinou dodržuje tradice. „Na Štědrý den připravuji rybí polévku z kapra s houstičkou opečenou na másle. Polévku mám ale zakázáno dělat z kapří hlavy, ta není u nás v rodině v oblibě, vařím ji z kapřích koster, jiker a mlíčí. Dále děláme samozřejmě smaženého kapra, kterého musím ale důkladně vyfiletovat a prořezat kosti, aby mi ho alespoň některé z mých tří děti jedly. Pro ty, co kapra nejí, připravuji kuřecí řízky. Jako další variantu smažíme vinnou klobásu. Bramborový salát se musí uležet, tak ho vždy připravuje nejméně den dopředu má žena, do toho jí nesmím kecat,“ usmívá se úspěšný šéfkuchař.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Nejčtenější

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!