Šéfkuchař Kalina na Vánoce s rodinou dodržuje tradice. „Na Štědrý den připravuji rybí polévku z kapra s houstičkou opečenou na másle. Polévku mám ale zakázáno dělat z kapří hlavy, ta není u nás v rodině v oblibě, vařím ji z kapřích koster, jiker a mlíčí. Dále děláme samozřejmě smaženého kapra, kterého musím ale důkladně vyfiletovat a prořezat kosti, aby mi ho alespoň některé z mých tří děti jedly. Pro ty, co kapra nejí, připravuji kuřecí řízky. Jako další variantu smažíme vinnou klobásu. Bramborový salát se musí uležet, tak ho vždy připravuje nejméně den dopředu má žena, do toho jí nesmím kecat,“ usmívá se úspěšný šéfkuchař.
24. prosince 2023 10:00
Chtěli byste letos překvapit rodinu novým receptem? A co takhle recept úspěšného šéfkuchaře? „Rybí polévku vařím podle receptu své babičky. Jen s tím rozdílem, že ta by ji vařila z hlavy. Já mám ale hlavu doma ‚zakázanou‘. Vzhledem k tomu že kapra filetuji, zbývá na polévku celá kostra, což babičce nezbývala, protože z kapra smažívala takzvané podkovy,“ říká šéfkuchař David Kalina.