Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Plavecká polévka: jednoduchý koncept a nápady

Jídlo

  17:15
Ještě před pár lety byste odvážlivce, který by v hlavním městě otevřel polévkové bistro, hledali marně. Všichni tak nějak tušili díru na trhu, ale... Pak se konečně objevila – karlínská Polévkárna – a po ní jako by se s polévkovými bary roztrhl pytel, totiž hrnec, a nejen v Praze: Polífkárna na Pankráci, Soup & Salad na Újezdě, plzeňská Supa Supa...

Aktuální nabídku najdete na tabuli nad barem, na webových stránkách i na Facebooku. Všechna jídla vám rádi zabalí s sebou. foto: MAFRA - Tomáš Krist

Nejnovější přírůstek na polévkové mapě metropole se jmenuje Plavecká polévka a název podniku je zároveň odpovědí na otázku, kde jej najdete: v Plavecké ulici na Výtoni.

Koncept je sympaticky jednoduchý – čtyři více či méně (spíšméně, ale o tom o kousek níž) tradiční polévky a k tomu nejméně jedno „hlavní“ jídlo, sladký koláč a několik druhů sušenek denně. Ceny mírné – menší, ale pořád slušná porce polévky vás vyjde na plus minus 40 korun, velká na padesát, pečivo k zakousnutí v ceně, interiér čistý jako finská vodka, nadšení a touha dělat to poctivě patrné na první pohled.

Polévky v nabídce se málokdy opakují a nápad jim rozhodně nechybí; předevčírem to byl např. drůbeží kaldoun, minestrone, indická houbová a polévka ze sladké kukuřice. Dali jsme si italskou klasiku a houbovku s vůní Indie a skvělé byly obě, tak akorát husté, aby zahnaly menší hlad, a přitom zůstaly polévkami. Pokud byste polévku přesto rádi i zapili, zkuste třeba čaj z čerstvého zázvoru a máty.

Autor:

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč