Elegantní řešení. Nizozemská restaurace postavila pro hosty skleněné budky |
„Každá restaurace získá unikátní QR kódy, které si umístí na stoly. Zákazník kód naskenuje telefonem, vybere a objedná si z digitálního menu a rovnou i zaplatí kartou online. Vše se dělá bezkontaktně, takže maximálně hygienicky. Host bude mít i svůj vlastní profil, kde si pak už bude objednávat bez zadávání karty,“ řekl novinářům ředitel společnosti Storyous Igor Třeslín.
Manifesto Market otvírá. S rozestupy na délku koně můžete s přáteli posedět |
QR kódy a technologie jsou pro restaurace nejnovějším trendem. Restaurace si od nich v současné situaci slibují bezpečnější provoz pro zaměstnance i hosty a také kvalitnější obsluhu hostů. „Zapojení technologií snižuje chybovost objednávek, a tím pádem i odpadá část práce pro personál. Restaurace tak mohou zaměstnávat až o 40 procent méně lidí. Ti, co zůstanou, budou hostům doporučovat, co si mají dát a zvyšovat tak hodnotu objednávky,“ dodal Třeslín.
Zkušební provoz ukáže, zda podobné technologie dále změní vztah s hosty. „Slibujeme si od systému podstatné zrychlení objednávacího procesu, velkou úsporu času, kterou náš personál bude moci věnovat péči o zákazníka. Doufáme, že se tím sníží i chybovost, každá objednávka bude naprosto adresná. Host bude mít daleko větší svobodu, více času na objednávku a při placení naopak nemusí čekat až k němu přijde obsluha,“ upozornil provozní ředitel sítě Hospodska Luboš Kastner.
Projekt bezkontaktního objednávání www.onemenu.cz v restauracích spouští Storyous také v Polsku a Španělsku, kde už se restaurace také připravují na otevření za přísných hygienických podmínek. |