Úterý 2. června 2020svátek má Jarmil 8 °C oblačno Předplatné LN
Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Poprvé v Česku. Storyous nabízí restauracím možnost bezkontaktní objednávky

Možnost objednávky z mobilu přímo od stolu bez kontaktu s menu, na kterém se... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Možnost objednávky z mobilu přímo od stolu bez kontaktu s menu, na kterém se... | foto: ČTK

PRAHA Možnost objednávky z mobilu přímo od stolu bez kontaktu s menu, na kterém se mohou hromadit viry nebo bakterie, či zaplacení ze svého místa bez mávání na číšníka je koncept Restaurace budoucnosti, kterou na trh v době globální pandemie uvedla společnost Storyous. Ta vytváří restaurační systémy. Tento způsob placení v restauracích je podle ní v Česku první na trhu.

„Každá restaurace získá unikátní QR kódy, které si umístí na stoly. Zákazník kód naskenuje telefonem, vybere a objedná si z digitálního menu a rovnou i zaplatí kartou online. Vše se dělá bezkontaktně, takže maximálně hygienicky. Host bude mít i svůj vlastní profil, kde si pak už bude objednávat bez zadávání karty,“ řekl novinářům ředitel společnosti Storyous Igor Třeslín.

QR kódy a technologie jsou pro restaurace nejnovějším trendem. Restaurace si od...

QR kódy a technologie jsou pro restaurace nejnovějším trendem. Restaurace si od nich v současné situaci slibují bezpečnější provoz pro zaměstnance i hosty a také kvalitnější obsluhu hostů. „Zapojení technologií snižuje chybovost objednávek, a tím pádem i odpadá část práce pro personál. Restaurace tak mohou zaměstnávat až o 40 procent méně lidí. Ti, co zůstanou, budou hostům doporučovat, co si mají dát a zvyšovat tak hodnotu objednávky,“ dodal Třeslín.

Zkušební provoz ukáže, zda podobné technologie dále změní vztah s hosty. „Slibujeme si od systému podstatné zrychlení objednávacího procesu, velkou úsporu času, kterou náš personál bude moci věnovat péči o zákazníka. Doufáme, že se tím sníží i chybovost, každá objednávka bude naprosto adresná. Host bude mít daleko větší svobodu, více času na objednávku a při placení naopak nemusí čekat až k němu přijde obsluha,“ upozornil provozní ředitel sítě Hospodska Luboš Kastner.

Projekt bezkontaktního objednávání www.onemenu.cz v restauracích spouští Storyous také v Polsku a Španělsku, kde už se restaurace také připravují na otevření za přísných hygienických podmínek.

Virus se mění pod rukama. Přírodní izoláty se tak nechovají, vysvětluje Peková

Molekulární bioložka a genetička Soňa Peková. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Do povědomí širší veřejnosti se molekulární bioložka a viroložka Soňa Peková z laboratoře Tilia dostala pro své neshody...

Xaver: Klobouk dolů před Klausem. V ČRo zůstávám, spory s ČT házím do jímky

Novinář Luboš Xaver Veselý | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Ve středu ho poslanci zvolili do Rady České televize. Přesto, že spolu s ním byli zvoleni i Hana Lipovská a Pavel...

Prezidentova nemoc. Neuropatie je tichá epidemie moderní doby, říká lékař

Radim Mazanec z Neuromuskulárního centra Neurologické kliniky ve Fakultní... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Brnění nohou, mravenčení, vrávoravá chůze, zakopávání a pády, ale i krutá bolest chodidel. To je hrubý výčet příznaků...