Úterý 9. srpna 2022, svátek má Roman
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Poprvé v Česku. Storyous nabízí restauracím možnost bezkontaktní objednávky

Jídlo

  5:46
PRAHA - Možnost objednávky z mobilu přímo od stolu bez kontaktu s menu, na kterém se mohou hromadit viry nebo bakterie, či zaplacení ze svého místa bez mávání na číšníka je koncept Restaurace budoucnosti, kterou na trh v době globální pandemie uvedla společnost Storyous. Ta vytváří restaurační systémy. Tento způsob placení v restauracích je podle ní v Česku první na trhu.

Možnost objednávky z mobilu přímo od stolu bez kontaktu s menu, na kterém se mohou hromadit viry nebo bakterie, či zaplacení ze svého místa bez mávání na číšníka je koncept Restaurace budoucnosti, kterou na trh v době globální pandemie uvedla společnost Storyous. foto: ČTK

Elegantní řešení. Nizozemská restaurace postavila pro hosty skleněné budky

„Každá restaurace získá unikátní QR kódy, které si umístí na stoly. Zákazník kód naskenuje telefonem, vybere a objedná si z digitálního menu a rovnou i zaplatí kartou online. Vše se dělá bezkontaktně, takže maximálně hygienicky. Host bude mít i svůj vlastní profil, kde si pak už bude objednávat bez zadávání karty,“ řekl novinářům ředitel společnosti Storyous Igor Třeslín.

QR kódy a technologie jsou pro restaurace nejnovějším trendem. Restaurace si od...

Manifesto Market otvírá. S rozestupy na délku koně můžete s přáteli posedět

QR kódy a technologie jsou pro restaurace nejnovějším trendem. Restaurace si od nich v současné situaci slibují bezpečnější provoz pro zaměstnance i hosty a také kvalitnější obsluhu hostů. „Zapojení technologií snižuje chybovost objednávek, a tím pádem i odpadá část práce pro personál. Restaurace tak mohou zaměstnávat až o 40 procent méně lidí. Ti, co zůstanou, budou hostům doporučovat, co si mají dát a zvyšovat tak hodnotu objednávky,“ dodal Třeslín.

Zkušební provoz ukáže, zda podobné technologie dále změní vztah s hosty. „Slibujeme si od systému podstatné zrychlení objednávacího procesu, velkou úsporu času, kterou náš personál bude moci věnovat péči o zákazníka. Doufáme, že se tím sníží i chybovost, každá objednávka bude naprosto adresná. Host bude mít daleko větší svobodu, více času na objednávku a při placení naopak nemusí čekat až k němu přijde obsluha,“ upozornil provozní ředitel sítě Hospodska Luboš Kastner.

Projekt bezkontaktního objednávání www.onemenu.cz v restauracích spouští Storyous také v Polsku a Španělsku, kde už se restaurace také připravují na otevření za přísných hygienických podmínek.

Autor:

Tenkrát před 40 lety. Veteráni z Pitavalu Krampol, Zedníček a Frej vzpomínají

Premium Jak je to dávno, co se prvně Pavel Zedníček, Jiří Krampol a Ladislav Frej sešli na natáčení seriálu Malý pitaval z...

Žena má mít dítě, když je zamilovaná, říká psychogynekoložka Máslová

Premium Ženy dělají velkou chybu, když mateřství příliš plánují, tvrdí psychogynekoložka a internistka Helena Máslová. „Vhodná...

Nebezpečný pro Česko. Proč stát nechce uzbeckého zápasníka Muradova?

Premium Mnoho let hrdě nastupoval do klece i s českou vlajkou na zádech. V malém evropském státě prorazil do velkého světa...

Mohlo by vás zajímat