Sobota 6. března 2021svátek má Miroslav 4 °C skoro jasno Předplatné LN

Diskuse k článku

Švýcaři hledají ideální čokoládu. Netloustne se po ní a nerozpouští se

Máme-li věřit švýcarským badatelům, pak by čokoláda, která se teplem rozpouští a lepí se nepříjemně na prsty, mohla být brzy jen špatnou vzpomínkou. Vědci usilují o ideální čokoládu, nejen chudou na kalorie, ale především schopnou odolávat teplotám dosahujícím až 55 stupňů Celsia, napsala agentura AFP.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
prašť jako uhoď 25.8.2009 12:16

Čokoláda s lanolínem?

V rovníkové Africe se jim i tak rozpustí. Kvůli vysoké vzdušné vlhkosti.

jardas 25.8.2009 12:10

Nejlepší je stejně

Orion na vaření!

Johnie Walker 22.8.2009 1:04

Čokoláda

je z kakaa, tuku, sušeného mléka a cukru. Teplem se rozpouští jen tuk. Stačí tedy najít takový, který taje při teplotě vyšší, než je teplota těla. Takový tuk nemá žádnou chuť a není stravitelný, pokud náhodou není rozpustný ve vodě. A není ani z žádné rostliny anebo živočicha. Snad z výjimkou vorvaně, případně včel.

Pejsátko 19.8.2009 8:44

Re: zbytečná práce

U nás se používá téměř výhradně čokoláda na vaření. Pokud by se čokoláda na výrobu čokoládové polevy nechtěla rozpouštět, šlo by o velice vážno vadu. Takže souhlasím: čokoláda se musí rozpouštět.

Klacek 18.8.2009 16:27

Re: stačilo by , kdyby švýcarské banky

Zalez zpatky do latriny a neotravuj mrtafo!

mmf 18.8.2009 15:09

Re: stačilo by , kdyby švýcarské banky

ffm

taky zloděj , taky zloděj ? nebo jen rentiér na zlodějně svých rodičů dřepící?

ffm 18.8.2009 14:38

Re: stačilo by , kdyby švýcarské banky

Běž dělat něco užitečného, demente. A na čtení si kup knížky.

nn 18.8.2009 13:56

Re: zbytečná práce

Presne tak. Cokolada se musi rozpoustet. To ji chteji v puse bez rozpusteni chroupat jak suchary? Ostatne Nestle nemusi nic vymyslet, ve svem ceskem Orionu uz nerozpustnou ztuzenou gumovou hnusotu vyrabi, ta se nerozpusti ani na Sahare. A ze svycarskych cokolad se tem patricim pod Nestle (napr. Cailler) taky vyhybam, doporucuji Favarger nebo Villars.

Claire 18.8.2009 13:38

zbytečná práce

No..nevim. Podle mě se čokoláda musí rozpouštět, bez toho to není ono. To mám pak pocit, že jsem jedla umělou hmotu, což u levných čokolád není tak daleko od pravdy. Jéžíšííí, ať nechají čokoládu čokoládou a jdou dělat něco užitečnějšího.Třeba aby pytíkový polívky nechutnaly jako hadr na podlahu.

mmf 18.8.2009 10:18

stačilo by , kdyby švýcarské banky

oznámily jména všech zlodějů z českozlodějska , kteří u nich mají ulité miliardy z  kruponové privatizace a všech následných dvaceti "od práva osvobozených let " . Bylo by to počteníčko jak na Strém Bělidle a i Viktorka by ožila a vyplavala  ze splavu  a rovnou vstoupila do  TOP 009  .

Ta čokoláda je asi životně důležitá pro ty , co trpí průběžně laxírkou.

Daniela 18.8.2009 10:04

Hořká čokoláda

docela ujde. Nežmoulá se furt jak svačina, ani v holých rukou, ale mlsá po dílcích ze staniolu.

Jirka 18.8.2009 9:48

Milka se nedá jíst, je jak mýdlo

doufám že to nebude něco podobného...


Exploze viru: v domově důchodců ve Vrchlabí zabil polovinu seniorů

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Tragédie v domově seniorů varuje, jak rychle se šíří nákaza koronavirem a jak smrtelná může být. Celorepublikově pak...

Randění pod rouškou. Reportérka absolvovala sedm pokusů o seznámení

Reportérka Julie Mahlerová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium „Jestli si někoho nenajdeš, než ti bude třicet, nainstaluju ti seznamku,“ oznámila mi moje nejlepší kamarádka. Patřím...

Zavřené nezavřené restaurace. Jak vypadá zapovězený společenský život?

Rozhánění nelegální párty. Policie v lednu zasahovala na večírku v domě v... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Zaplněné stoly, skupinky lidí se sklenicemi vína a smích nesoucí se až na ulici. Nejde o výjev starý víc než rok, ale o...