Diskuse k článku
Švýcaři hledají ideální čokoládu. Netloustne se po ní a nerozpouští se
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
prašť jako uhoď 25.8.2009 12:16Čokoláda s lanolínem? V rovníkové Africe se jim i tak rozpustí. Kvůli vysoké vzdušné vlhkosti. |
![]() |
jardas 25.8.2009 12:10Nejlepší je stejně Orion na vaření! |
![]() |
Johnie Walker 22.8.2009 1:04Čokoláda je z kakaa, tuku, sušeného mléka a cukru. Teplem se rozpouští jen tuk. Stačí tedy najít takový, který taje při teplotě vyšší, než je teplota těla. Takový tuk nemá žádnou chuť a není stravitelný, pokud náhodou není rozpustný ve vodě. A není ani z žádné rostliny anebo živočicha. Snad z výjimkou vorvaně, případně včel. |
![]() |
Claire 18.8.2009 13:38zbytečná práce No..nevim. Podle mě se čokoláda musí rozpouštět, bez toho to není ono. To mám pak pocit, že jsem jedla umělou hmotu, což u levných čokolád není tak daleko od pravdy. Jéžíšííí, ať nechají čokoládu čokoládou a jdou dělat něco užitečnějšího.Třeba aby pytíkový polívky nechutnaly jako hadr na podlahu. |
![]() |
nn 18.8.2009 13:56Re: zbytečná práce Presne tak. Cokolada se musi rozpoustet. To ji chteji v puse bez rozpusteni chroupat jak suchary? Ostatne Nestle nemusi nic vymyslet, ve svem ceskem Orionu uz nerozpustnou ztuzenou gumovou hnusotu vyrabi, ta se nerozpusti ani na Sahare. A ze svycarskych cokolad se tem patricim pod Nestle (napr. Cailler) taky vyhybam, doporucuji Favarger nebo Villars. |
![]() |
Pejsátko 19.8.2009 8:44Re: zbytečná práce U nás se používá téměř výhradně čokoláda na vaření. Pokud by se čokoláda na výrobu čokoládové polevy nechtěla rozpouštět, šlo by o velice vážno vadu. Takže souhlasím: čokoláda se musí rozpouštět. |
![]() |
mmf 18.8.2009 10:18stačilo by , kdyby švýcarské banky oznámily jména všech zlodějů z českozlodějska , kteří u nich mají ulité miliardy z kruponové privatizace a všech následných dvaceti "od práva osvobozených let " . Bylo by to počteníčko jak na Strém Bělidle a i Viktorka by ožila a vyplavala ze splavu a rovnou vstoupila do TOP 009 . Ta čokoláda je asi životně důležitá pro ty , co trpí průběžně laxírkou. |
![]() |
ffm 18.8.2009 14:38Re: stačilo by , kdyby švýcarské banky Běž dělat něco užitečného, demente. A na čtení si kup knížky. |
![]() |
mmf 18.8.2009 15:09Re: stačilo by , kdyby švýcarské banky ffm taky zloděj , taky zloděj ? nebo jen rentiér na zlodějně svých rodičů dřepící? |
![]() |
Klacek 18.8.2009 16:27Re: stačilo by , kdyby švýcarské banky Zalez zpatky do latriny a neotravuj mrtafo! |
![]() |
Daniela 18.8.2009 10:04Hořká čokoláda docela ujde. Nežmoulá se furt jak svačina, ani v holých rukou, ale mlsá po dílcích ze staniolu. |
![]() |
Jirka 18.8.2009 9:48Milka se nedá jíst, je jak mýdlo doufám že to nebude něco podobného... |