Středa 20. ledna 2021svátek má Ilona 4 °C oblačno Předplatné LN

Diskuse k článku

Švýcaři hledají ideální čokoládu. Netloustne se po ní a nerozpouští se

Máme-li věřit švýcarským badatelům, pak by čokoláda, která se teplem rozpouští a lepí se nepříjemně na prsty, mohla být brzy jen špatnou vzpomínkou. Vědci usilují o ideální čokoládu, nejen chudou na kalorie, ale především schopnou odolávat teplotám dosahujícím až 55 stupňů Celsia, napsala agentura AFP.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
prašť jako uhoď 25.8.2009 12:16

Čokoláda s lanolínem?

V rovníkové Africe se jim i tak rozpustí. Kvůli vysoké vzdušné vlhkosti.

jardas 25.8.2009 12:10

Nejlepší je stejně

Orion na vaření!

Johnie Walker 22.8.2009 1:04

Čokoláda

je z kakaa, tuku, sušeného mléka a cukru. Teplem se rozpouští jen tuk. Stačí tedy najít takový, který taje při teplotě vyšší, než je teplota těla. Takový tuk nemá žádnou chuť a není stravitelný, pokud náhodou není rozpustný ve vodě. A není ani z žádné rostliny anebo živočicha. Snad z výjimkou vorvaně, případně včel.

Claire 18.8.2009 13:38

zbytečná práce

No..nevim. Podle mě se čokoláda musí rozpouštět, bez toho to není ono. To mám pak pocit, že jsem jedla umělou hmotu, což u levných čokolád není tak daleko od pravdy. Jéžíšííí, ať nechají čokoládu čokoládou a jdou dělat něco užitečnějšího.Třeba aby pytíkový polívky nechutnaly jako hadr na podlahu.

nn 18.8.2009 13:56

Re: zbytečná práce

Presne tak. Cokolada se musi rozpoustet. To ji chteji v puse bez rozpusteni chroupat jak suchary? Ostatne Nestle nemusi nic vymyslet, ve svem ceskem Orionu uz nerozpustnou ztuzenou gumovou hnusotu vyrabi, ta se nerozpusti ani na Sahare. A ze svycarskych cokolad se tem patricim pod Nestle (napr. Cailler) taky vyhybam, doporucuji Favarger nebo Villars.

Pejsátko 19.8.2009 8:44

Re: zbytečná práce

U nás se používá téměř výhradně čokoláda na vaření. Pokud by se čokoláda na výrobu čokoládové polevy nechtěla rozpouštět, šlo by o velice vážno vadu. Takže souhlasím: čokoláda se musí rozpouštět.

mmf 18.8.2009 10:18

stačilo by , kdyby švýcarské banky

oznámily jména všech zlodějů z českozlodějska , kteří u nich mají ulité miliardy z  kruponové privatizace a všech následných dvaceti "od práva osvobozených let " . Bylo by to počteníčko jak na Strém Bělidle a i Viktorka by ožila a vyplavala  ze splavu  a rovnou vstoupila do  TOP 009  .

Ta čokoláda je asi životně důležitá pro ty , co trpí průběžně laxírkou.

ffm 18.8.2009 14:38

Re: stačilo by , kdyby švýcarské banky

Běž dělat něco užitečného, demente. A na čtení si kup knížky.

mmf 18.8.2009 15:09

Re: stačilo by , kdyby švýcarské banky

ffm

taky zloděj , taky zloděj ? nebo jen rentiér na zlodějně svých rodičů dřepící?

Klacek 18.8.2009 16:27

Re: stačilo by , kdyby švýcarské banky

Zalez zpatky do latriny a neotravuj mrtafo!

Daniela 18.8.2009 10:04

Hořká čokoláda

docela ujde. Nežmoulá se furt jak svačina, ani v holých rukou, ale mlsá po dílcích ze staniolu.

Jirka 18.8.2009 9:48

Milka se nedá jíst, je jak mýdlo

doufám že to nebude něco podobného...


Jednoduchý trik. Vědci našli nejlepší způsob, jak si získat přátelství kočky

Prémium, kočka, jak vytvořit vztah | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Majitelé koček dobře vědí, jak je s nimi někdy těžké pořízení. Umí dělat naschvály, jsou tvrdohlavé nebo nás prostě...

TEST olejů: nejhorší je kokosový, zdravější je i sádlo

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Na smažení a fritování, do salátů, omáček i dresinků... Do velkého srovnání olejů a tuků jsme vybrali dvacet výrobků....

Život s Ester. Není úplně málo komplikovaná, přiznává trenér Bank

Trenér Tomáš Bank má velký podíl na lyžařských úspěších Ester Ledecké. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Je to už pět let, co od svého bratra Ondřeje přesedlal jako trenér k Ester Ledecké. Dovedl ji k olympijskému zlatu v...