Diskuze
Tažený jablečný štrůdl
Děkujeme za pochopení.
Pepa
použijte robot
Tažený štrůdl dělá moje maminka, je báječný a chtěl jsem se jí ač nekuchař a nevařič vyrovnat /jsem fakt dobrý jen na grilování/ a tak jsem vyzkoušel její recept, ale i další, které jsem sehnal. Štrůdl se mi podařil vždycky, ale zatímco každé hospodyňky které znám, těsto dlouze a pracně zpracovávají ručně, třískají s těstem o stůl a podobně, zkusil jsem využít hnětacích služeb kuchyňského robota. U všech těst se hnětení vydařilo a vzniklo těsto, ze kterého šel "vytáhnout" pergamenově tenký štrůdl. / i tenší/. Naposledy jsem zkoušel těsto podle Loskutáka - štrůdl z Vysoké. Dokonalý a s robotem téměř bezpracný výsledek. Moje úspěchy se štrůdlem dospěly tak daleko, že vzorky nosila manželka do práce a vydávala je za svůj výtvor. A že ona péct umí ! Ještě ke křupavé kůrce. Moje štrůdly mají křupavou kůrčičku jen pár hodin, protože jak je posypu mletým, ale ještě lépe pudrovým cukrem, změknou, jablka je prosáknou a druhý den jsou vláčňoučké, voňavé, dokonalé. To není pečivo, ale zákusek. Ahoj všem co pečou báječné tažené štrůdly.
andulka
štrůdl
250g mouky, 250g omegy, 1 vaejce, sůl a 15 lžic mléka, zpracuji těsto, tuk strouhám do mouky. Plním jablky s troškoucukru aml. skořicí. Jsou z toho 3 nohavice. Velmi rychlé a navíc se krásně loupa.
evisekd
Jde to i méně složitěji
Dělám výborný štrůdl, který není tak náročný na čas a je velmi jednoduchý a chutná výborně.
200 g hladké mouky, půlku tuku Omega nastrouhat, 1 vejce, špetku soli, 10 lžic studené vody.
Uděláme těsto, rozdělíme na dvě poloviny a plníme dle chuti. Plech potřeme máslem a hotové šišky rozpuštěným máslem.
Ing. Vařeka
klasický štrůdl
Panečku, štrůdl, po něm bych se mohl utlouci!!!Teď sem si jednoho upek.Jemné křupavé těstíčko, šťavnatá a jemně nakyslá jablíčka uvnitř.Hmm
sara
MĚKKÝ štrůdl?
Chloubou každé hospodyňky je, aby bylo těsto co nejkřupavější, navíc to tažené. Tak jak myslela autorka receptu to své " měkký štrůdl "?
Davidová Miroslava
Ještě lepší tažený závin
Strouhanku na posyp nejprve osmažím na másle"dozlatova",do těsta dávám sádlo ,ne olej,při
zavinování potírám máslem,po upečení hned po vyndání z trouby naříznu horní,vypouklou část na jednotlivé porce,potřu horkým máslem a hned pocukruji - vznikne lahodná krustička.Po vychladnutí dokrojím jednotlivé porce. Nezapomeňte před vytahováním těsta sundat prstýnky!