

Starobylý sklep s řadami dvousetlitrových sudů a stovkami naplněných lahví vypadá jako součást nějakého tradičního vinařství v Alsasku. Nalézá se však nedaleko jihočeského Tábora, zraje tu jablečný cider, a to teprve třetím rokem.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Utopia 2016
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
O tom, že odejdou z Prahy na venkov, snila Eva Laurinová s mužem dlouho.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Myšlenkami na výrobu cideru se Laurinovi před příchodem na Sudkův Důl nezabývali, přišly postupně.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Jednotlivá stavení postupně procházejí renovací, po dvoře se batolí malý Hynek, v rybníce za domem dělají kapři kruhy na hladině a o kus dál se pasou ovce.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Utopia 2016
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Utopia 2016
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Utopia 2016
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
O tom, že odejdou z Prahy na venkov, snila Eva Laurinová s mužem dlouho.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Sklep je součástí hektarové usedlosti, jejíž budovy i pozemky spojuje jedno: je na nich patrný citlivý přístup majitelů. Na začátku jim přitom leckdo prorokoval, že je koupě domu s přilehlou středověkou tvrzí zničí.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Starobylý sklep s řadami dvousetlitrových sudů a stovkami naplněných lahví vypadá jako součást nějakého tradičního vinařství v Alsasku. Nalézá se však nedaleko jihočeského Tábora, zraje tu jablečný cider, a to teprve třetím rokem.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Ačkoliv cidery dělají na Sudkově Dole teprve tři roky, najdete je na menu michelinské restaurace La Degustation. Cider manželů Laurinových připomíná tichá vína: vyráběn je totiž staroanglickou metodou, při níž cider zraje v sudech.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA