Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tradičně, po cikánsku. Základem je dobře orestovaná cibule, radí Punčochář

Premium

Tradičně, po cikánsku. Základem je dobře orestovaná cibule, radí Punčochář | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

  5:15
Cikánská pečeně či jakékoli jiné dušené maso po cikánsku je vlastně svého druhu guláš, tmavá omáčka blížící se ragú, říká šéfkuchař Jan Punčochář. I proto se na ni dobře hodí trochu „kližkovité“ maso, třeba loupaná plec.

Celý článek je jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

O kuchyňské úpravě „po cikánsku“ bylo před nedávnem hodně slyšet, i když trochu nepřímo: to když se značka Knorr rozhodla svůj výrobek, po léta označovaný „cikánská omáčka“, přejmenovat na „paprikovou omáčku na maďarský způsob“. Vzbudila tím širokou škálu reakcí – a v leckom možná taky chuť si nějaké to maso, omáčku nebo řízek „po cikánsku“ připravit.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: