Někteří se rozhodli gastro opustit, jiní bojují dále, i když je to boj těžký. Jak se gastronomie proměňuje a promění do budoucna? Někteří restauratéři a šéfkuchaři si myslí, že fatálně. Stanou se z restaurací továrny na krabičky, nebo budou mít otevřenou pouze několik hodin denně?
Lukáš Nevyjel, Nota Bene
1) Lepší podporou a komunikací státu. I media mohou dost pomoci. Pak už je to na každém z nás.
2) Nemyslím si, že se něco jednoznačně promění, je to dost obsáhlý obor. Úrovní gastro provozů existuje skutečně mnoho, kvalita znamená pro každého něco úplně jiného. Někomu stačí pivo a párek a je to pro něj ráj. Pro někoho je to mnohem komplexnější otázka vnímání života a času. Já si osobně myslím, že se toho moc nezmění, ukáže to až síla trhu, o co bude zájem a jestli něco zanikne. Gastro průmysl je živý organismus, k proměně dochází neustále, struktura se mění a vyvíjí. Ať s covidem či bez něho. Rozvážkové služby zde byly už i před covidem, ten je jen umocnil.