Sobota 17. dubna 2021svátek má Rudolf 6 °C déšť se sněhem Předplatné LN
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Kusák 19.2.2021 9:49

No jasně, a nejen to. Výpečky, pečený bůček, nebo pečená husa či kachna, fakt není nic chutnějšího. Jenže naši předci měli nesrovnatelně více pohybu, fyzické práce než lidé dnes, takže si to mohli dovolit. Dnes se mladí nacpou odpornou pizzou, smaženými křidélky nebo čínskými nudlemi, a pak jdou do fitka a snaží se dodržovat tzv. zdravý životní styl. Tady je jasné vysvětlen význam hebrejského slova "chucpe".

J. Koutský 19.2.2021 9:40

R^;-D!!

F. Kusák 19.2.2021 9:37

Souhlas, jenže musíte vědět, jak má svíčková chutnat a dávat tam přísady, které tam nepatří, je zvěrstvo. Samozřejmě, drobné úpravy beru. Do tradičních českých zeleninových salátů lít olivový olej a plácat tam nekvalitní mozzarellu může jen ignorant a ne kuchař. Česká, resp. středoevropská kuchyně je typická a mimořádně chutná, právě proto, že je průnikem evropských a světových vlivů, prověřených staletími. Hýčkejme si ji.

18.2.2021 23:54

Bezte delat neco uzitecneho a neplacte furt...

18.2.2021 23:53

95 % techto zarizeni v CR jsou prumerne ci podprumerne kvality . Trh si odstranenim smejdu a podprumernych podniku pouze pomuze a zakaznik si polepsi. Zajimave je jak ti dnesni kapitalisti maji stale natazenou ruku kdyz je volna ruka trku zatlaci do kouta ....;-D

V. Čihák 18.2.2021 20:03

Taková dobrá svíčková, to se hned tak nenajde.

V. Čihák 18.2.2021 19:54

Nejlepší je chleba se sádlem a s cibulí. To za války nebylo.

F. Kusák 18.2.2021 15:28

Protože jsem hodně cestoval po světě, musel jsem se stravovat jen v restauracích. Obyčejných i drahých. Ale málokde jsem narazil na tak špatná a předražená jídla jako u nás. O přístupu personálu k zákazníkovi ani nemluvím. Všechny bych vyhnal na školení třeba do arabského světa. Takže pláč restauratérů sdílím se smíšenými pocity. A v současné době raději jím doma. Já nevařím, ale manželka je znamenitá kuchařka. Preferujeme jednoduchá jídla, pokud možno, z co nejkvalitnějších surovin. Jenže v hospodách je nenajdete. Ani dobrý steak neumí udělat. A česká kuchyně, vždyť ti kuchaři neví ani, jak má správně chutnat. Ne tzv. kreativita, ale technologická kázeň, to je základ dobré kuchyně.

J. Vágner 18.2.2021 9:22

Budu upřímný. Málo co mne zajímá tak málo jako to, co se stane s luxusními restauracemi. Vlastně mě zajímá jediné, abych že svých daní nemusel živit další horu neschopných lemplu s natazenou rukou.

J. Koutský 18.2.2021 9:09

Lidé se naučili vařit a zjistili,že jíst ty předražené blafy je hloupost!!:-P

L. Písařík 18.2.2021 9:05

Možná, že ti "kvalitní" přijdou na to, jak je nesmyslné platit za pocákané talíře, nebo za argentinské vyzrálé hovězí ( nakoupené ve slevě v Makru, když už mu končí doba použitelnosti = odborně vyzrálé). Nevěříte? Jeďte se podívat - až bude normální provoz - k Makru - ráno před normální prodejní dobou.

J. Voráček 18.2.2021 8:46

''EET má vláda stejně jako naše přístup k tržbám z minulého roku a ty proplácí, tak u nás se nic takového neděje.''

8-o

A víte kolik by to stálo? Co ostatní obory, herci, kina, obchody, doprava, turistika a mnoho dalších! A to musím zdůraznit že váš obor je ten nejméně potřebný!


Bláznivý voyeur Tichý. Žil jako bezdomovec, dnes jeho fotky stojí statisíce

Miroslav Tichý žil na okraji společnosti v chudobě. Teď jeho fotky stojí... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium V jeho domě se fotky válely po zemi, padal na ně prach i bláto z bot. Na téměř každé z nich byla skvrna od kávy nebo...

Za fotky nehody Philipa nabízeli obří sumu. Neprodal jsem, říká exšéf Kladrub

Princ Philip jako vozataj čtyřspřeží. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Když v roce 1996 přijela do Čech britská královna Alžběta II., snad nikdo nemohl velkému milovníkovi koní a jejich...

Svačiny jsou zbytečné. Stačí jíst dvakrát denně, vysvětluje profesor Anděl

Michal Anděl vedoucí Centra pro výzkum výživy, metabolismu a diabetu 3.... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Nadváhu má v Česku až 44 procent mužů a 31 procent žen. A obezitu dalších 20 procent mužů a 18 procent žen. Statisíce z...