26. února 2019 5:32 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Učte se od mistra. Penne s hovězím ragú jako ideální večeře

Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Penne s hovězím ragú

  • 100 g těstovin penne
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 mrkev
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 dl červeného vína
  • 200 g rajčatového protlaku
  • rozmarýn
  • sýr parmezán
  • olivový olej
  • sůl a černý pepř

Postup: Nejdříve si připravíme hovězí ragú. Česnek, cibuli a mrkev nakrájíme na malé kostičky a vše osmahneme na pánvi s trochou olivového oleje. Jakmile zelenina získá zlatou barvu, přidáme do pánve hovězí umleté maso a za stálého míchání restujeme na vysokém plamenu asi dvě minuty. Přidáme červené víno a necháme odpařit alkohol. Pak přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, rozmarýn a pomalu hodinu dusíme. Uvařené těstoviny přidáme do ragú v pánvi a na mírném ohni lehce povaříme, aby se těstoviny spojily s omáčkou. Servírujeme s čerstvě nastrouhaným parmezánem.

KDO PRO VÁS VAŘÍ?

Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá kuchař dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina.

apeAlena Pecháčková, corRichard Cortés