Těstoviny mezze s domácím pestem, krevetami a rukolou
- 100 g těstovin mezze maniche
- 6 celých krevet
- 100 g rukoly
- sýr parmezán
- 50 g piniových oříšků
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- sůl a černý pepř
Postup: Nejdříve si připravíme pesto. Do hmoždíře nasypeme upražené piniové oříšky, přidáme česnek, sůl, pepř a začneme drtit. Do směsi pak po kouskách přidáme rukolu, nastrouhaný parmezán s olivovým olejem a vše dokonale rozdrtíme, dokud nebude pesto krémové. Krevety očistíme, oloupeme a odřízneme hlavy s vnitřnostmi. Těla krevet omyjeme pod studenou vodou, nakrájíme na poloviny a krátce orestujeme na rozpálené pánvi, aby zůstaly šťavnaté. Pesto nakonec smícháme s krevetami a omáčka je hotova. Vedle si ve vroucí vodě uvaříme těstoviny mezze, aby byly na skus, které pak smícháme s připraveným pestem dohromady. Servírujeme s čerstvě nakrájenou rukolou.
Kdo pro vás vaří?Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá kuchař dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina. |