Vepřová krkovička na grilu s peperonatou (Coppa alla griglia con peperonata)
- 250 g vepřové krkovičky
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- rajčatový protlak 100 nebo 2 rajčat (keř)
- zeleninový vývar
- 1 šalotka
- olivový olej
- sůl a černý pepř
Postup: Nejdříve si připravíme peperonatu. Do rozpálené pánve s trochou olivového oleje vložíme na kostičky nakrájenou šalotku a restujeme, dokud nezíská zlatou barvu. Pak přidáme na kostičky nakrájené papriky.
Postupně přidáme sůl, pepř, rajčata (protlak) a přiléváme vývar, abychom papriky uvařili. Připravíme si dva 1 ½ centimetru silné plátky krkovičky. Do masa vmasírujeme olivový olej, sůl a položíme na gril. Maso grilujeme z každé strany 3 minuty na dřevěném uhlí anebo na domácím grilu.
Ihned podáváme. Na dno talíře dáme teplou peperonatu a ugrilované maso nakrájené na plátky položíme na vrch. Pro dochucení pokapeme trochou olivového oleje, posolíme a přidáme čerstvě nasekané bylinky.