Úterý 14. července 2020svátek má Karolína 9 °C polojasno Předplatné LN
Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Učte se od mistra. Zkuste gnocchi s omáčkou z čerstvých rajčat

Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Gnocchi s omáčkou z čerstvých rajčat

Těsto na gnocchi:

  • 500 g vařených brambor
  • 150 g hladké mouky
  • 30 g parmezánu
  • 1 vejce
  • 1 muškátový ořech
  • sůl

Omáčka:

  • 1 červená cibule
  • 200 g cherry rajčat
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • trochu vody

Postup: Nejdříve si připravíme těsto na gnocchi. Uvařené brambory v misce rozmačkáme a přidáme do ní parmezán, vejce, mouku, sůl a trochu muškátového oříšku. Vše zamícháme a uhněteme těsto, které rozválíme na váleček, přibližně velikosti jednoho palce. Z takto připraveného těsta vykrájíme samotné gnocchi a vidličkou vytvarujeme drážky, aby se nám v nich hezky držela omáčka.

Nyní si připravíme omáčku. Na pánev přidáme olivový olej, nakrájenou cibuli a na polovinu nakrájená cherry rajčata. Vše necháme povařit přibližně pět minut, osolíme, opepříme a přidáme trochu vody.

Jakmile máme omáčku hotovou, povaříme v osolené vodě připravené gnocchi, dokud nám nevyplavou na hladinu. A uvařené gnocchi pak pomalu vmícháme do připravené omáčky. Servírujeme s čerstvě nastrouhaným parmezánem.

Kdo pro vás vaří?

Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá kuchař dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina.

,

Na podzim může přijít katastrofa, varuje bývalý viceguvernér centrální banky

Pro Čechy je nebe nízko, píše ve své knize Mojmír Hampl. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Patří mezi nejtalentovanější a nejznámější ekonomy v Česku. V pouhých 32 letech se stal viceguvernérem České národní...

Velké srovnání cen zubařských zákroků. V regionech se liší i o tisíce

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Stomatologie je už léta oborem, v němž pacienti musí hodně platit. Pomalu se to ale mění. Akutní péče je díky větší...

Radit lidem, aby během pandemie seděli doma, byla chyba, říká Pavel Pafko

Přední chirurg a brzy osmdesátník Pavel Pafko má za sebou tři etapy... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Zdůrazňuje, že není žádný king, ani se nepovažuje za mimořádně talentovaného. Pavel Pafko prý jen pracoval víc než...

Advantage Consulting, s.r.o.
TECHNIK SVAŘOVÁNÍ CO2

Advantage Consulting, s.r.o.
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 27 000 - 34 000 Kč