Gnocchi s omáčkou z čerstvých rajčat
Těsto na gnocchi:
- 500 g vařených brambor
- 150 g hladké mouky
- 30 g parmezánu
- 1 vejce
- 1 muškátový ořech
- sůl
Omáčka:
- 1 červená cibule
- 200 g cherry rajčat
- olivový olej
- sůl a pepř
- trochu vody
Postup: Nejdříve si připravíme těsto na gnocchi. Uvařené brambory v misce rozmačkáme a přidáme do ní parmezán, vejce, mouku, sůl a trochu muškátového oříšku. Vše zamícháme a uhněteme těsto, které rozválíme na váleček, přibližně velikosti jednoho palce. Z takto připraveného těsta vykrájíme samotné gnocchi a vidličkou vytvarujeme drážky, aby se nám v nich hezky držela omáčka.
Nyní si připravíme omáčku. Na pánev přidáme olivový olej, nakrájenou cibuli a na polovinu nakrájená cherry rajčata. Vše necháme povařit přibližně pět minut, osolíme, opepříme a přidáme trochu vody.
Jakmile máme omáčku hotovou, povaříme v osolené vodě připravené gnocchi, dokud nám nevyplavou na hladinu. A uvařené gnocchi pak pomalu vmícháme do připravené omáčky. Servírujeme s čerstvě nastrouhaným parmezánem.
Kdo pro vás vaří?Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá kuchař dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina. |