9. dubna 2019 5:03 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Učte se od mistra. Zkuste grilovaný flap steak se zeleninou

Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Grilovaný flap steak se zeleninou

  • 300 g flap steaku
  • 1 červená salátová čekanka
  • 1 lilek
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup: Maso očistíme a zbavíme přebytečného tuku. Osolíme a vmasírujeme do něj trochu olivového oleje. Na rozehřátý gril položíme připravené maso a z každé strany grilujeme asi dvě minuty tak, aby se příliš neupeklo. Mezitím si připravíme na čtvrtky nakrájenou zeleninu, kterou osolíme a vložíme také na gril. Na talíři pak hotovou zeleninu zlehka pokapeme olivovým olejem a navrch přidáme maso nakrájené na plátky, které dosolíme. 

apeAlena Pecháčková, corRichard Cortés