- 16. listopadu 2020 5:11
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
K jídlu jsou všechny jazyky světa, tvrdí Jan Punčochář. Přesto: některé jsou přece jen o něco jedlejší než jiné, a i když pověst předchází hlavně ty slavičí, v případě jazyků platí, že více je zkrátka více. „Nejlepší, protože nejmasitější, je jazyk hovězí, tedy ten největší,“ shrnuje šéfkuchař.
Obvykle je k dostání jemně vyuzený, i když tu a tam je možné sehnat ho též syrový. „Uzení ale jazyku opravdu svědčí – nejprve se na dosti dlouhou dobu, třeba i na tři týdny, nakládá do soli, poté se udí a nakonec ještě vaří ve vodě. Díky tomu má nejen zajímavou, jemně kouřovou chuť, ale je také příjemně měkký, takže původní, pro někoho možná trochu nevábnou surovinu už příliš nepřipomíná,“ popisuje Jan Punčochář.
Připojte se ještě dnes a získejte: