Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

V menze dostanete smaženého lososa s hořčicí. Brutalita, říká šéfkuchař

Smažená kostička vypadá na první pohled neškodně. Když z ní ale po nakrojení vyteče žlutá hmota, většina studentů u stolu vykulí oči. V pražské menze Univerzity Karlovy ve středu servírovali lososa v trojobalu s medem a hořčicí. "To je tedy brutalita," zněla první bezděčná reakce šéfkuchaře Pavla Sapíka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R. Baron 908

15. 5. 2013 11:34
drobné upozornění

ten řízeček je totiž zakoupený polotovar, takže s kuchařským uměním v oné menze to nemá co dělat. Je to prostě koupený hnus a maximálně by si zasloužila toho kýbl povinně sežrat příslušná vedoucí co to zařadila na jídelní lístek. Znám to z vlastní zkušenosti se školní jídelnou.

0 0
možnosti

M. Zhoubný

6. 4. 2013 19:27
Sapíkovo podivení možno brát i tak, že to prostě nevymyslel.

Celý článek je totiž o ničem, protože čtenář neví, jak to chutná. Hořčice chuť teplem mění a medokoprový losos by košer byl, o tom Sapík učitě slyšel. Ta chuť by třeba mne zajímala mnohem víc, než názor kuchařské elity.

Jinak se sádkovými lososy svatá pravda, jsou nechutní úplně stejně jako asiatští pangasiové. Antibiotika, paraziti a granule. Ale jsou od lepších lidí ze severu, ne od žlutých opičáků.

0 0
možnosti

5. 4. 2013 20:37
Proboha, nejezte to svinstvo z rybích farem

Je to uměle obarvené (maso divokých lososů se zbarví růžově, když v oceáně jedí korýše), napumpované antibiotiky a růstovými hormony, a dost pravděpodobně i leklé.

Kromě toho jsou rybí farmy prolezlé parazity, kteří se šíří i do moře a napadají volně žijící ryby.

0 0
možnosti

5. 4. 2013 19:48
Snad vahu lososa, ne ?

Slovo uzivane po staleti. Ale dnes to jsou holt ty cizi termity a to je velke risoto.

0 0
možnosti

5. 4. 2013 20:55
Re: Snad vahu lososa, ne ?

Váha je stroj na zjišťování hmotnosti :-)

0 0
možnosti