"Ta kombinace je opravdu hrozně zvláštní. Pro mě je to absolutně nevyhovující, tohle rozhodně není standardní úprava ryby," hodnotí jídlo Sapík, šéfkuchař z pražské restaurace Terasa u Zlaté studně "Z fotky nepoznám gramáž lososa, ale pokud šlo o malou porci, tak trojobal a přidání hořčice může být i snaha o dorovnání nízkého podílu masa," odhaduje šéfkuchař.
O českých menzách jsme také psali: |
"Mnohem jednodušší a chutnější je úprava ryby na grilu. Tím bude mít jídlo pro studenty i vhodnou výživovou hodnotu. Smažením v trojobalu a přidáním omáček je to maso úplně znehodnocené. To bych čekal u rybího filé, ale proč takhle ničit lososa? Úplně zbytečná úprava," podivuje se Sapík.
V jídelním lístku pražské menzy Arnošta z Pardubic je jídlo označeno jako obalovaný losos s medem a hořčicí a bramborovou kaší. Cena je stanovena na 81 korun, což je částka, kterou zákazník běžně najde u obědových menu ve standardních restauracích. Pro studenty je ovšem cena jídla v menzách dotovaná, takže zaplatí 50 korun.
Co vás čeká v menze?Jste student a chodíte na jídlo do menzy či školní jídelny? Narazili jste v ní na jídlo pochybné kvality? Překvapila vás podivná kombinace surovin? Pošlete nám na adresu internet@lidovky.cz fotografii a popis jídla a připojte informaci, o kterou menzu/jídelnu se jednalo. Do předmětu napište "Menza". Zajímavé příspěvky budeme zveřejňovat na serveru Lidovky.cz. |