Sobota 29. února 2020svátek má Horymír -1 °C občasný déšť Předplatné LN
Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

V průhonické Palomě hvězdu nezískal. Šéfkuchař Decherchi začal pracovat pro Bellevue

Nicolas Decherchi. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Nicolas Decherchi. | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Praha  Během necelých tří let získal Nicolas Decherchi dvě michelinské hvězdy a získat hvězdu chtěl i v pražské restauraci Paloma, což se mu nepovedlo. Nově se zabydlel v kuchyni restaurace Bellevue a menu obohatil o několik nových položek, srnčí hřbet s pistáciemi nebo jablečný tatin.

Šéfkuchař Nicolas Decherchi se vaření věnuje od svých 16 let. Vášeň pro francouzskou kuchyni prý zdědil po své babičce. Během svého působení v mnoha restauracích si vyzkoušel několik nejen francouzských kuchyní a měl možnost se učit od těch největších mistrů v oboru.

Mezi jeho největší úspěchy patří vedení kuchyně restaurace Paloma ve své domovině, kterou přivedl ke dvěma michelinským hvězdám. Gourmetům učaroval moderní kuchyní inspirovanou tradičními pokrmy, první michelinskou hvězdu získal v roce 2014 a druhou v roce 2016.

Jablečný tatin, cider omáčka, vanilková zmrzlina (2)

„I když jsem dvouhvězdičkový kuchař, pořád jsem jenom člověk. Narodil jsem se v 80. letech, kdy zažíval McDonald plný rozkvět, což mě samozřejmě ovlivnilo. Nehodlám po žádném řetězci rychlého občerstvení házet kameny, občas se tam zajdu najíst,“ řekl v jednom z rozhovorů pro server Lidovky.cz.

Restaurace Bellevue se rozhodla pro výrazné změny. „Najali jsme nového kreativního šéfkuchaře, který díky svým zkušenostem s francouzskou kuchyní pozvedne gastronomický zážitek našich hostů ještě o něco výše. Současně se stěhujeme, ale jen o 50 metrů dále. Jméno, personál i přístup ke gastronomii si necháme,“ uvádí manažer restaurace František Novák.

Nicolas Decherchi

Narodil se v roce 1983, pochází z jihofrancouzského regionu Var. V 16 letech nastoupil do učení v restauraci Chez Bruno, která měla michelinskou hvězdu. Později prošel i dalšími špičkovými michelinskými restauracemi. S šéfkuchařem Cyrilem Lignacem spolupracoval na televizních pořadech Top Chef a Un Diner Presque Parfait. V roce 2013 přijal nabídku od Andreje Babiše a stal se šéfkuchařem v restauraci Paloma v Mouguns. Během tří let pro ni získal dvě michelinské hvězdy. Pracoval i jako šéfkuchař restaurace Paloma v pražských Průhonicích, nyní je executive chefem v restauraci Bellevue. 

Premium

Luxusní auta a vily. Pohádkový život utnula mladíkům až policie

Domy a byty podvodníků ze společnosti J.O. Investment s. r. o. (na snímku je... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jakubovi O. bylo dvacet let, když založil firmu J.O. Investment a začal podnikat. Po třech letech jezdil v kabrioletu...

Premium

Lhaní se dá naučit. Emoce se však obelhat nedají, radí kriminální psycholog

Slovenský kriminální psycholog Ondrej Kubík | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Naproti vám sedí podezřelý. Říká pravdu, nebo lže? Kriminální psycholog Ondrej Kubík ví, jak u výslechu přečíst mysl...

Premium

Dojemná záchrana? Nikoliv. MF DNES odhalila síť černého byznysu se psy

Psi z množírny z útulku. V bezpečí. Fenky Rózu a Mašličku MF DNES předala do... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Líbivá záchrana psů z nevhodných podmínek je skvělý byznys. Na jeho financování se podílí česká i německá veřejnost....

J. Bajer neboj,bude líp 13:19 19.2.2020

V těhotenství nepodceňujte pravidelné měření krevního tlaku
V těhotenství nepodceňujte pravidelné měření krevního tlaku

Řada žen zažívá během těhotenství pohodu a jedinou starostí je pro ně výbavička pro miminko a přibývání na váze. Bohužel ne všechny nastávající maminky mají takové štěstí. Některé musí čelit nepříjemným zdravotním potížím kvůli vysokému nebo nízkému krevnímu tlaku, a čekání na miminko si tak moc neužívají.