Středa 21. dubna 2021svátek má Alexandra 16 °C dešťové přeháňky Předplatné LN
Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

V průhonické Palomě hvězdu nezískal. Šéfkuchař Decherchi začal pracovat pro Bellevue

Nicolas Decherchi. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Nicolas Decherchi. | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Praha  Během necelých tří let získal Nicolas Decherchi dvě michelinské hvězdy a získat hvězdu chtěl i v pražské restauraci Paloma, což se mu nepovedlo. Nově se zabydlel v kuchyni restaurace Bellevue a menu obohatil o několik nových položek, srnčí hřbet s pistáciemi nebo jablečný tatin.

Šéfkuchař Nicolas Decherchi se vaření věnuje od svých 16 let. Vášeň pro francouzskou kuchyni prý zdědil po své babičce. Během svého působení v mnoha restauracích si vyzkoušel několik nejen francouzských kuchyní a měl možnost se učit od těch největších mistrů v oboru.

Mezi jeho největší úspěchy patří vedení kuchyně restaurace Paloma ve své domovině, kterou přivedl ke dvěma michelinským hvězdám. Gourmetům učaroval moderní kuchyní inspirovanou tradičními pokrmy, první michelinskou hvězdu získal v roce 2014 a druhou v roce 2016.

Jablečný tatin, cider omáčka, vanilková zmrzlina (2)

„I když jsem dvouhvězdičkový kuchař, pořád jsem jenom člověk. Narodil jsem se v 80. letech, kdy zažíval McDonald plný rozkvět, což mě samozřejmě ovlivnilo. Nehodlám po žádném řetězci rychlého občerstvení házet kameny, občas se tam zajdu najíst,“ řekl v jednom z rozhovorů pro server Lidovky.cz.

Restaurace Bellevue se rozhodla pro výrazné změny. „Najali jsme nového kreativního šéfkuchaře, který díky svým zkušenostem s francouzskou kuchyní pozvedne gastronomický zážitek našich hostů ještě o něco výše. Současně se stěhujeme, ale jen o 50 metrů dále. Jméno, personál i přístup ke gastronomii si necháme,“ uvádí manažer restaurace František Novák.

Nicolas Decherchi

Narodil se v roce 1983, pochází z jihofrancouzského regionu Var. V 16 letech nastoupil do učení v restauraci Chez Bruno, která měla michelinskou hvězdu. Později prošel i dalšími špičkovými michelinskými restauracemi. S šéfkuchařem Cyrilem Lignacem spolupracoval na televizních pořadech Top Chef a Un Diner Presque Parfait. V roce 2013 přijal nabídku od Andreje Babiše a stal se šéfkuchařem v restauraci Paloma v Mouguns. Během tří let pro ni získal dvě michelinské hvězdy. Pracoval i jako šéfkuchař restaurace Paloma v pražských Průhonicích, nyní je executive chefem v restauraci Bellevue. 

V křečových žilách může být i litr krve, varuje primář Schütz

Primář Žilní kliniky Ota Schütz | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Viditelně rozšířené žíly, těžké nohy či pocit mravenčení. Potíže s křečovými žílami neboli varixy trápí v populaci...

Velký test samotestů na covid: Kapesní laboratoř vám dá naději, nikoliv jistotu

Testovací sady na přítomnost viru SARS-CoV-2 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Chcete do práce nebo na návštěvu k příbuzným? Budete-li mít štěstí, třeba na vás vyjde vhodný test na covid. Pečlivě...

KOMENTÁŘ: Na dveře klepe obří inflace. A bát by se měla i česká vláda

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium V Americe probíhá obří záchrana ekonomiky na dluh. Do toho všude zdražuje ropa i potraviny. Svět se opět začíná bát...

J. Bajer neboj,bude líp 13:19 19.2.2020

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!