Středa 29. září 2021, svátek má Michal
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Vánoční polévka se šneky a česnekem. Jak na ni, poradí šéfkuchař

Jídlo

  6:11
Původem francouzskou pochoutku připravuje zapečenou s bylinkami a česnekem. V České republice se šneci vařili už za dob první republiky, kdy především vyšší vrstva chodila na šneky při sváteční procházce městem, jednalo se především o vývar z uzeného kolene. Jak na polévku, poradí Šéfkuchař belgické restaurace Vinohradského Parlamentu Jan Pípal.

Polévka se šneky foto: Vinohradský parlament

Polévka ze šneků a uzeného kolene

  • 400 g uzeného kolena
  • 200 g šneků
  • 200 g mrkve
  • 200 g petržele
  • 200 g celeru
  • divoké koření
  • máslová jíška – 200 g máslo a 200 g hladké mouky
  • 100 g česneku
  • sůl
  • čerstvý pepř

Postup: Uzené koleno uvaříme s kořenovou zeleninou a divokým kořením do měkka. Máslovou jíšku zalijeme vývarem z uzeného kolene a dobře provaříme, přidáme česnek, uvařené šneky, kořenovou zeleninu a uvařené nakrájené koleno, poté lehce povaříme. Nakonec dochutíme solí a čerstvým pepřem. Podáváme s opečeným bílým chlebem.

Autor:

Mizejí už i chodníky. Ústecké ghetto se vymyká, čeká ho nový režim

Premium Ve čtvrti Mojžíř v Ústí nad Labem, která se za dvacet let změnila ze solidního sídliště v ghetto, nastane nový režim....

Zabaveno. Policie hon na Savova nevzdává, vzala mu nemovitosti a sto milionů

Premium Kontroverzní podnikatel František Savov je už sedm let obviněn v případu obřích daňových úniků a zhruba stejnou dobu se...

Vlak do Chorvatska klidně zruším, pokud problémy s ním neustanou, tvrdí Jančura

Premium Skupina Student Agency se během léta zvedla z covidového dna, přesto za sebou táhne půlmiliardový účet a chybí jí i...