Vitamíny skupiny B jsou mimo jiné velkými pomocníky při redukci hmotnosti, protože se podílejí na metabolismu sacharidů a metabolismu energie jako takové. A jak se zkoumání koronaviru vyvíjí, ukazuje se, že mimo jiné obézní část populace se řadí mezi rizikové cílové skupiny. Zamysleme se tedy, zda nezapracovat na celkové redukci hmotnosti a proměně jídelníčku. Ne z důvodu estetických, ale z důvodu vykročení za zdravím.
Krůtí játra s lupínky mandlí, rýže
Ingredience:
- 30 g cibule
- 130 g krůtích jater
- 30 g sterilovaných okurek
- 5 g kapie
- 2 g kukuřičného škrobu
- 5 g mandlových lupínků
- 5 g řepkového oleje
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- masový vývar
- 40 g jasmínové rýže (suchý stav)
- petrželová nať na ozdobu
Postup: Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném řepkovém oleji, přidáme na kousky nakrájených jater a orestujeme. Podléváme vývarem. Dusíme do měkka a dochutíme kmínem, solí a pepřem. Podle potřeby můžeme zahustit omáčku škrobem. Přidáme sterilované okurky a kapie a pouze prohřejeme. Rýži připravíme dle návodu a na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou a játra lupínky mandlí.