Pátek 22. září 2023, svátek má Darina
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Jídlo

Vášně kolem guláše: jak na ten zabijačkový podle Jana Punčocháře


Vášně kolem guláše: jak na ten zabijačkový podle Jana Punčocháře | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Premium Recept
Zabijačkový guláš si, názvu navzdory, můžete podobně jako třeba jitrnice nebo tlačenku připravit doma bez zabijačky. Všechny potřebné suroviny jsou totiž snadno dostupné a podobně jako klasický guláš se i tento po většinu času vaří úplně sám.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet Premium

Guláš je velké téma: Z jakého masa bývá nejlepší? Kolik do něj patří cibule? A jak moc „na barvu“ má být vysmažená…?

A co teprve guláš zabijačkový! Tam se dilemata rovnou násobí: „Nejvášnivější spory se vedou o to, jestli do něj patří mletá paprika, nebo ne,“ popisuje jedno z nich Jan Punčochář. Sám se kloní k názoru, že spíše ne: v zabijačkovém guláši by víc než v tom klasickém měla vyniknout silná chuť masa – a taky vnitřností.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
první měsíc jen za 1 Kč

Roční

490
890 Kč
Předplatit
+ 6 měsíců zdarma oproti měsíčnímu předplatnému
+ online televize Telly
na 90 dní zdarma

Dvouleté

1 690
Předplatit
+ 5 měsíců zdarma oproti měsíčnímu předplatnému
+ online televize Telly
na 90 dní zdarma

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 30 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: