Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

Vášně kolem guláše: jak na ten zabijačkový podle Jana Punčocháře


Vášně kolem guláše: jak na ten zabijačkový podle Jana Punčocháře | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Premium Recept
Zabijačkový guláš si, názvu navzdory, můžete podobně jako třeba jitrnice nebo tlačenku připravit doma bez zabijačky. Všechny potřebné suroviny jsou totiž snadno dostupné a podobně jako klasický guláš se i tento po většinu času vaří úplně sám.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Guláš je velké téma: Z jakého masa bývá nejlepší? Kolik do něj patří cibule? A jak moc „na barvu“ má být vysmažená…?

A co teprve guláš zabijačkový! Tam se dilemata rovnou násobí: „Nejvášnivější spory se vedou o to, jestli do něj patří mletá paprika, nebo ne,“ popisuje jedno z nich Jan Punčochář. Sám se kloní k názoru, že spíše ne: v zabijačkovém guláši by víc než v tom klasickém měla vyniknout silná chuť masa – a taky vnitřností.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.