15. února 2017 6:17 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Veganská večeře za chvíli? Zkuste kari z červené čočky

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 9Diskuse
Kari z červené čočky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Kari z červené čočky | foto: Michaela Šupáková

Jednoduchá a zdravá večeře? Je to snadnější než si myslíte. Dejte v kuchyni šanci červené čočce a budete překvapeni, jak jednoduše se s ní pracuje. Nechte se inspirovat.

Kari z červené čočky

  • 2 velké brambory
  • 2 větší mrkve
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 cibule
  • 100 g červené čočky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • 1 lžička kari
  • špetka mletého římského kmínu
  • sůl
  • čerstvě nasekaný koriandr

Rozehřejte si nerezovou pánev a na olivovém oleji nechejte zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte lžičku kari, římský kmín a koření nechejte chvilku rozvonět. Přidejte rajčata, na kostičky nakrájenou mrkev, brambory a vše zalijte vývarem. Ztlumte plamen, pánev přikryjte pokličkou a nechejte probublávat cca 30 minut, dokud brambory a mrkev nezměknou. Před koncem vaření vsypejte červenou čočku a vše nechejte vařit ještě cca 5 minut do změknutí čočky. Hotové kari ochuťte solí a před podáním jej posypejte nasekaným koriandrem.

Recept pro KitchenAid.cz vytvořila Michaela Šupáková z blogu Cooking with Šůša.

Lidovky.cz
  • 9Diskuse




Nákup až domů: Vyhrajte poukaz na Tesco Online nákupy
Nákup až domů: Vyhrajte poukaz na Tesco Online nákupy

Soutěžíme o poukázky na nákup Tesco Online nákupy v hodnotě 1500 Kč, 1000 Kč a 500 Kč. Objednaný nákup vám kurýr přiveze až ke dveřím, což si pochvaluje i naše redakce eMimino.cz - otestovali jsme dovoz do práce a uspořádali místo oběda společný piknik.

Najdete na Lidovky.cz