Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Velikonoční menu? Kam zajít na jehněčí, křepelčí vejce či na mazance

Jídlo

  5:06
Velikonoce jsou symbolem jara a probouzení se přírody. Spojeny jsou také s bohatým hodováním. Nechce se vám péct mazanec ani připravovat jehněčí, ale přesto na ně máte chuť? restaurace se letos předhánějí v tom, která vymyslí lepší velikonoční menu. Takže kam zajít?

Jehněčí koleno a bůček z farmy Rudimov, tarhoňa, špenát, cibulky foto: Mlýnec

Křepelka a ředkvičky v Mlýnci

Šéfkuchař Marek Šáda připravil velikonoční menu přímo opuletní. Jednotlivé chody obsahují tradiční suroviny jako jsou vejce, křepelka či jehněčí a doplňuje je velké množství zeleniny. Jako předrm si zde můžete dát křepelku a uzené vejce se šťovíkem a ředkvičkami a hlavním chodem je samozřejmě jehněčí. 

Křepelka a uzené vejce, šťovík, ředkvičky, černý česnek

Velikonoční brunch v CottoCrudo

Šéfkuchař Leonardo Di Clemente, který vede restauraci v hotelu Four Seasons Prague spolu se svým týmem připraví lahodnou tabuli plnou velikonočních delikates. Slavnostní brunch nabídne nejen italské speciality, včetně mozzarella baru, baru s rybami a mořskými plody, uzeninami, sýry a saláty, ale také typické české pokrmy, jako například sváteční mazance, pečené jehněčí a další masové pochoutky kombinované s tradičními nádivkami, vajíčky nebo pečivem.

Velikonoční brunch v CottoCrudo

Králičí polévka v Cafe Elektric

Velikonoční nálada se promítne také do menu restaurace Cafe Elektric, od pátku do pondělí na hosty čeká speciální menu inspirované jarem a tradičními surovinami pro tento sváteční čas. Můžete si tak pochutnat na králičí polévce s hráškem, koprové omáčce s hovězím masem, vejcem a knedlíkem a jako dezert na vás čeká mrkvový dort.

Mrkvový dort

Velikonoce v Alcronu

Brunche jsou oblíbenou víkendovou gastronomickou aktivitou. V restauraci La Rotonde v hotelu Alcron si můžete dospřát brunhc velikonoční. A co se bude podávat? Šéfkuchař Roman Paulus připravil na pondělí speciální menu, které se skládá z velikonoční nádivky, pečené jehněčí kýty a velikonočního mazance. 

Mazanec

V Zátiší

Dubnové menu restaurace V Zátiší se ponese v duchu Velikonoc a tradičních jarních chutí plných čerstvých bylinek a zeleniny jako je hrášek, špenát, medvědí česnek, máta či citronová tráva. Šéfkuchař Igor Chramec vsadil na tradici. U hlavních chodů můžete vybírat ze šmuhy královské se špenátovými brambory nebo jehněčích variací s hráškem a mátovými gnocchi. O sladkou tečku se postará malinový dortík s jogurtovým sorbetem.

Jehněčí variace, mátové gnocchi, hrášek, jus

Naštvaná kuřátka cukráře Skály

Před velikonočními svátky připraví cukrář Lukáš Skála pro své zákazníky více než 200 mazanců a 200 velikonočních beránků, některé z nich budou polité kvalitní francouzskou čokoládou Valrhona, kterou Lukáš s oblibou používá u většiny svých zákusků. Z té vyrobí i čokoládová velikonoční vajíčka a legendární naštvaná kuřátka. Nově zařazuje do velikonočního sortimentu žlutá kuřátka s máslovým krémem, lískovým griliášem a citrónovou polevou.„U výroby našich mazanců, jidášů a velikonočních vajíček vycházíme z původních receptur, kdy se ještě běžně používalo máslo a nikdo nepekl s rostlinnými tuky a jinými podobnými náhražkami,“ popisuje Lukáš základy své práce.

Naštvané kuřátko

Velikonoce v krápníkové jeskyni

Chcete zažít něco opravdu speciálního? Vyražte do krápníkové jeskyně v centru Prahy. Ano, restauraci Triton najdete přímo na Václavském náměstí, tedy lépe řečeno pod ním. A čím oslavíte Velikonoce? V nabídce bude úhoř, pomalu pečená perlička se špekovým obalem či plnění smrži nebo originálně podávaná červená řepa s kozím sýrem.

Červená řepa a kozí sýr

Králičí hody

Králík čtyřikrát jinak aneb výjimečná přehlídka gurmánských lahůdek vykouzlených z jemného králičího masa. Právě takové budou Velikonoce v restauraci La Veranda. Ačkoli je králičí maso je chutné a zdravé, v Česku nemá nemá tolik příznivců, kolik by si zasloužilo. Třeba Francouzi či Španělé králičí maso milují. Proto bude v restauraci králík podáván hned ve čtyřech národních podobách.

Králičí hody

Velikonoce v Nota Bene

Svěží jarní menu si můžete vychutnat i v resturaci Nota bene. Šéfkuchař Lukáš Nevyjel si pro hosty připravil pstruha s uzenou paprikou, kachnu s divokou brokolicí, hovězí s hrachem a datlovou buchtu. 

Kachna, řepa, divoká brokolice
Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...