Velká kuchařka Čecha a Moravy (Roman Vaněk)
Nejobsáhlejší kuchařská kniha autora knižních bestsellerů Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. V této velkolepé publikaci se poprvé stává spoluautorkou Vaňkova manželka Jana, která na všech jeho předchozích knihách spolupracovala. Kniha obsahuje 762 fotografií a 431 receptů krok za krokem je přehledně řazeno do 23 kapitol. Je rozdělena na dvě části dvěma druhy papíru - imaginární „fotoprocházku“ naší zemí a velkou receptovou část.
Outdoorová kuchařka
Nepostradatelná knížka pro všechny, kdo vyrážejí na výlet či trek a nespokojí se s instantními polévkami nebo konzervami. Přináší chutné, rychlé, lehké a výživné recepty na všechny druhy výšlapů, shrnuje, jak jídlo nejlépe zabalit, naplánovat jídelníček, případně jaké přirozeně léčivé potraviny s sebou vzít pro případ zdravotních potíží.
Petra Pospěchová léta svých zkušeností z hor přetavila v příručku, která mapuje, jak se po všech kulinárních stránkách připravit na víkendový výlet do Jeseníků, zimní přechod ukrajinských hor či himálajské expedice, ale taky na jednodenní výšlap s dětmi.
Nová biokuchařka Hanky Zemanové
Původní biokuchařku chtěla Hanka po deseti letech pouze zaktualizovat, ale protože „bio svět“ zaznamenal výrazný posun a my jsme také v poslední době zahlceni množstvím nových informací z oblasti raw stravy, vegetariánských směrů výživy, superpotravin nebo třeba bezlepkových surovin, rozhodla se proto celou knihu kompletně přepracovat a doplnit, abyste z ní mohli čerpat inspiraci pro svůj každodenní život. V Nové biokuchařce najdete rozsáhlou výživovou část a přes 80 nových receptů, k nimž patří mimo jiné i masové recepty šéfkuchaře Davida Šaška.
Karolína - Domácí kuchařka
Gastronomická novinářka, písničkářka a matka tří dětí Karolína Kamberská ve svých receptech vychází z tradic našich babiček, ale přetváří je pro 21. století. Recepty předávané z generace na generaci, kuchařská invence i inspirace z cest tvoří praktickou výbavu pro všechny, kterým záleží na tom, aby chvíle u společného stolu byly malou každodenní radostí.
Vánoční cukroví? Zkuste křehké ořechové mušličky Karolíny Kamberské |
La Buchta
Trio autorů společně s Jitkou Rákosníkovou, překladatelkou a spisovatelkou kulinárních knih, stojí za kuchařskou knihou La Buchta, jejíž hlavní náplní je jedno jediné, jednoduché těsto. Ovšem jeho možnosti se díky různým obměnám, náplním a krémům násobí geometrickou řadou a všem nezkušeným i zkušeným milovníkům pečení dávají nekonečný prostor k realizaci.
RAW pro zdraví a krásu
Zpestřete si každodenní jídelníček recepty syrové kuchyně! Osvěžující, lehké pokrmy na jaro a léto. Vyzkoušejte jedinečné recepty, k jejichž nevaření potřebujete otevřenou mysl, mixér a jen „hrstku“ surovin. RAW pro zdraví a krásu je kniha pro všechny vegetariány, vegany, vitariány, ale i pro ty, kdo chtějí (ne)vařit jednoduše, výtečně a zdravě!
Indiánská kuchařka
Recepty na bizoní pečeni stejně jako na tortilly, fazole, saláty a ostré omáčky na sto způsobů, ale i chalupas, zuňijskou kaši a „chléb“ nebo krocana nadívaného piniovými oříšky a čokoládou.