Tentokrát se budeme držet na horní hranici dvou stravenek, kvalita jídla, kterou tyhle podniky nabízejí za to ale stojí. Špičkové maso, domácí housky, originální kompozice. A navíc: burgery se k přelomu podzimu a zimy hodí.
The Tavern
Přátelská tepající atmosféra, fantastická kvalita surovin a provedení jídla a výjimečně příjemná obsluha jsou hlavní důvody, proč jsou tady stoly věčně plné. V teplejších dnech tak mnozí volí radši burger do ruky a odejdou s ním na lavičku do blízkých Riegrových sadů.
|
Náš tip: Mezi pýchy Tavern patří zauzené speciality. Třeba maso ze zauzeného hovězího krku je doplněno modrým sýrem a karamelizovanou cibulkou.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Hned tři burgery se do dvoustravenkového limitu vejdou: dva bezmasé a jeden klasický hovězí, další jsou lehce nad ním.
The Dish
Jednoduchý komorní interiér a lahodné burgery způsobují, že Dish patří mezi místa, kam potřebujete rezervaci.
|
Zejména na poledne ji doporučujeme. Určitě tu zkuste zdejší erbovní burger s čedarem, slaninou a aioli z pečeného česneku. Slabinou Dishe je poněkud arogantní obsluha, část zákazníků ji přehlíží a chodí sem prostě na jídlo.
Náš tip: Nepřehlédněte v Dish nápojové menu, pokud nemusíte řídit, potěší vás pozoruhodná nabídka gin-toniků: na výběr máte sedm variant.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano, obvykle do 20:00
- cenová hladina: Dishovské burgery začínají na hranici 179 Kč a stoupají lehce nad dvě stokoruny.
Mozaika
Když Mozaika před několika změnila koncept a přeorientovala se striktně na burgery, klepali si mnozí na čelo.
|
V okolí už totiž působily dva výše zmíněné a velmi úspěšné podniky. Tým Mozaiky nicméně dokázal, že skvěle udělané jídlo a vlídná obsluha zajistí restauraci místo na trhu i tam, kde je zdánlivě plno.
Náš tip: Mozaika mezi dvěma půlkami housky nabízí i taková masa, jako je jelení: v kombinaci s cibulovou marmeládou je nepřekonatelné.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Burger v menší variantě vás vyjde na 129-155 Kč.