25. března 2018 6:37 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Vítání jara. Připravte si skvělou řeřichovou polévku podle šéfkuchaře

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Řeřichová polévka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Řeřichová polévka | foto: home by unic

Velikonoční menu plné zelených jarních bylinek? Právě na takové pokrmy se zaměřil šéfkuchař Petr Šmrha z restaurace home by Unic. Vyzkoušejte řeřichovou polévku podle jeho receptu.

Řeřichová polévka

  • 4 vaničky řeřichy 
  • 200 g cibule
  • listová petržel
  • 100 ml smetany na šlehání
  • 2 dcl oleje
  • 150 g másla
  • 500 g brambor
  • 200 g soli
  • 4 žloutky 

V kastrolu rozehřejte máslo s olejem a orestujte oloupané brambory. Přidejte drobně nakrájenou cibuli. Dobře orestujte, přidejte trochu soli a mletého pepře. Podlijte vodou a přiveďte k varu. Brambory uvařte do měkka, přidejte řeřichu, smetanu a listovou petržel. Rozmixujte do hladka a dochuťte solí a pepřem.

Žloutek oddělte od bílku a vložte ho do větší vrstvy soli. Nechte sušit do druhého dne. Před podáváním opláchněte žloutek vodou, abyste se zbavili přebytečné soli.

Lidovky.cz
  • 0Diskuse




Najdete na Lidovky.cz