Čtvrtek 25. února 2021svátek má Liliana 1 °C jasno Předplatné LN
Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Vítání jara. Připravte si skvělou řeřichovou polévku podle šéfkuchaře

Řeřichová polévka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Řeřichová polévka | foto: home by unic

Velikonoční menu plné zelených jarních bylinek? Právě na takové pokrmy se zaměřil šéfkuchař Petr Šmrha z restaurace home by Unic. Vyzkoušejte řeřichovou polévku podle jeho receptu.

Řeřichová polévka

  • 4 vaničky řeřichy 
  • 200 g cibule
  • listová petržel
  • 100 ml smetany na šlehání
  • 2 dcl oleje
  • 150 g másla
  • 500 g brambor
  • 200 g soli
  • 4 žloutky 

V kastrolu rozehřejte máslo s olejem a orestujte oloupané brambory. Přidejte drobně nakrájenou cibuli. Dobře orestujte, přidejte trochu soli a mletého pepře. Podlijte vodou a přiveďte k varu. Brambory uvařte do měkka, přidejte řeřichu, smetanu a listovou petržel. Rozmixujte do hladka a dochuťte solí a pepřem.

Žloutek oddělte od bílku a vložte ho do větší vrstvy soli. Nechte sušit do druhého dne. Před podáváním opláchněte žloutek vodou, abyste se zbavili přebytečné soli.

Souboj českých stálic. Je větší octavia o tolik lepší než menší scala?

Srovnávací test Škody Octavie a Scaly | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Na počátku byla temnota. Pak bůh řekl budiž octavia. A byla. A viděl, že octavia je dobrá... ale že by to chtělo ještě...

Pýchu dnes nazýváme zdravým sebevědomím, promlouvá k lidem profesor Kašparů

Lékař, psychiatr, vysokoškolský profesor a řeckokatolický kněz Jaroslav... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Sedm hlavních hříchů jsme si přejmenovali. Z neřestí jsme vytvořili ctnosti, a tak se možná není čemu divit, že se...

Jako žena jsem byla ve Vatikánu poněkud výrazná, vzpomíná farářka Kopecká

Martina Viktorie Kopecká, farářka Církve československé husitské | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Svým vzhledem působí rozruch na mnoha místech, dokonce i ve Vatikánu. Je mladá, krásná a hlavně progresivní. Život...