25. března 2018 6:37 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Vítání jara. Připravte si skvělou řeřichovou polévku podle šéfkuchaře

Řeřichová polévka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Řeřichová polévka | foto: home by unic

Velikonoční menu plné zelených jarních bylinek? Právě na takové pokrmy se zaměřil šéfkuchař Petr Šmrha z restaurace home by Unic. Vyzkoušejte řeřichovou polévku podle jeho receptu.

Řeřichová polévka

  • 4 vaničky řeřichy 
  • 200 g cibule
  • listová petržel
  • 100 ml smetany na šlehání
  • 2 dcl oleje
  • 150 g másla
  • 500 g brambor
  • 200 g soli
  • 4 žloutky 

V kastrolu rozehřejte máslo s olejem a orestujte oloupané brambory. Přidejte drobně nakrájenou cibuli. Dobře orestujte, přidejte trochu soli a mletého pepře. Podlijte vodou a přiveďte k varu. Brambory uvařte do měkka, přidejte řeřichu, smetanu a listovou petržel. Rozmixujte do hladka a dochuťte solí a pepřem.

Žloutek oddělte od bílku a vložte ho do větší vrstvy soli. Nechte sušit do druhého dne. Před podáváním opláchněte žloutek vodou, abyste se zbavili přebytečné soli.

Lidovky.cz

Advantage Consulting, s.r.o.
TECHNOLOG VSTŘIKOLISŮ

Advantage Consulting, s.r.o.
Plzeňský kraj
nabízený plat: 55 000 - 60 000 Kč

Najdete na Lidovky.cz