Tratorie Alforno - Restauraci zaplnili zvědavci s novinami
"Recenze v LN nám hodně pomohla, hned o víkendu restauraci zaplnili zvědavci s novinami v ruce a objednávali stejná jídla jako v recenzi," potvrzuje provozní tratorie Alforno na Petrském náměstí.
Restauraci recenzentka v Lidových novinách popsala jako útulnou a neformální. Ocenila jídelní lístek, na kterém jsou jídla propracovaná, ale ne drahá. Pochvalu si podle ní zaslouží i obsluha, která je příjemná a efektivní. "Poměr cena/výkon je tu podle mě ideální," shrnuje recenzentka.
Více o tratorii Alforno: |
Red Hot Chilli - Kolem oběda se strhlo peklo
"Když vyšel na Lidovkách článek, kolem oběda se strhlo peklo, polovina hostů se do bistra zkrátka nevešla. Lidé chodili a říkali, že ho četli, většina ale byli zvědavci, kteří nemají v úmyslu pravidelně chodit. Živí nás především lidé z okolí," říká majitelka vietnamského bistra Naty Trinh.
Jak se z kosmetičky stala majitelka úspěšného bistra, která učí číst Čechy zdravou a čerstvou vietnamskou kuchyni, zjišťovala redaktorka serveru Lidovky.cz. "Čínská fastfoodová kuchyně je hodně o mražené zelenině. V čínském bistru salát neuvidíte, zatímco ve vietnamské kuchyni je ve většině jídel čerstvá zelenina a bylinky," vysvětluje v rozhovoru Naty Trinh.
O bistru Red Hot Chilli čtěte zde: |
Thanh Tam Asia Food - Noví zákazníci kvůli polévce Pho
O tom jaký vliv má pozitivní článek se přesvědčil i majitel vietnamského bistra. "Díky článku jsme získali nové zákazníky, do restaurace nalákal spousta lidí," řekl majitel bistra Thanh Tam Asia Food.
"Kromě chutného Bun cha (rýžové nudle s grilovaným masem), stojí za vyzkoušení například grilované kuřecí maso se sezamem a nudlemi, ke kterým dostanete ještě sladkokyselou omáčku," doporučil čtenářům redaktor serveru Lidovky.cz. Ocenil čisté prostředí podniku i příjemnou obsluhu.
Nejlepší vitnamská bistra: |
Biogurmania Jelica - Lidé přišli kvůli recenzi
"Určitě k nám přišli lidé kvůli recenzi, ale rozhodně to nebyly davy a restaurace nebyla plná. Takže bych neřekl, že na návštěvnost měl článek obrovský vliv, říká Radoslav Bučičevič," majitel restaurace Biogurmania Jelica.
"Mým favoritem je zdejší domácí čokoládová zmrzlina. Bez čokolády a mléka, samozřejmě, zato se spoustou čerstvých banánů," doporučuje redaktorka LN. A oceňuje i interiér restaurace. Návštěvník se prý v podniku bude cítit jako na prázdninách u babičky.
O vitariánské restauraci čtěte více: |