Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Peklo kolem oběda. Po pochvale kritika se lidé jen hrnou

Jídlo

  12:00
PRAHA - Zdrcující verdikt food-kritika může slibně rozjetou restauraci položit. A naopak kladný článek často znamená, že se po vydání recenze v restauracích dveře netrhnou. Jenže ne natrvalo, připouští majitelé restaurací, o nichž napsal server Lidovky.cz či deník Lidové noviny.

Kolem oběda se strhlo peko, říká majitelka bistra foto: Lidovky.cz

Tratorie Alforno - Restauraci zaplnili zvědavci s novinami

"Recenze v LN nám hodně pomohla, hned o víkendu restauraci zaplnili zvědavci s novinami v ruce a objednávali stejná jídla jako v recenzi," potvrzuje provozní tratorie Alforno na Petrském náměstí.

Interiér Alforna je útulný, ale hlavně tu vaří výborně a za dobrou cenu.

Restauraci recenzentka v Lidových novinách popsala jako útulnou a neformální. Ocenila jídelní lístek, na kterém jsou jídla propracovaná, ale ne drahá. Pochvalu si podle ní zaslouží i obsluha, která je příjemná a efektivní. "Poměr cena/výkon je tu podle mě ideální," shrnuje recenzentka.

Více o tratorii Alforno:

Red Hot Chilli - Kolem oběda se strhlo peklo

"Když vyšel na Lidovkách článek, kolem oběda se strhlo peklo, polovina hostů se do bistra zkrátka nevešla. Lidé chodili a říkali, že ho četli, většina ale byli zvědavci, kteří nemají v úmyslu pravidelně chodit. Živí nás především lidé z okolí," říká majitelka vietnamského bistra Naty Trinh.

Interiér vietnamského bistra Red Hot Chilli v Karlíně.

Jak se z kosmetičky stala majitelka úspěšného bistra, která učí číst Čechy zdravou a čerstvou vietnamskou kuchyni, zjišťovala redaktorka serveru Lidovky.cz. "Čínská fastfoodová kuchyně je hodně o mražené zelenině. V čínském bistru salát neuvidíte, zatímco ve vietnamské kuchyni je ve většině jídel čerstvá zelenina a bylinky," vysvětluje v rozhovoru Naty Trinh.

O bistru Red Hot Chilli čtěte zde:

Thanh Tam Asia Food - Noví zákazníci kvůli polévce Pho

O tom jaký vliv má pozitivní článek se přesvědčil i majitel vietnamského bistra. "Díky článku jsme získali nové zákazníky, do restaurace nalákal spousta lidí," řekl majitel bistra Thanh Tam Asia Food.

Bistro bylo nedávno rekonstruováno.

"Kromě chutného Bun cha (rýžové nudle s grilovaným masem), stojí za vyzkoušení například grilované kuřecí maso se sezamem a nudlemi, ke kterým dostanete ještě sladkokyselou omáčku," doporučil čtenářům redaktor serveru Lidovky.cz. Ocenil čisté prostředí podniku i příjemnou obsluhu.

Nejlepší vitnamská bistra:

Biogurmania Jelica - Lidé přišli kvůli recenzi

"Určitě k nám přišli lidé kvůli recenzi, ale rozhodně to nebyly davy a restaurace nebyla plná. Takže bych neřekl, že na návštěvnost měl článek obrovský vliv, říká Radoslav Bučičevič," majitel restaurace Biogurmania Jelica.

V Jelice se budete cítit jako na prázdninách u babičky: vyšívaný ubrus, váleček a malované talířky na zdi...

"Mým favoritem je zdejší domácí čokoládová zmrzlina. Bez čokolády a mléka, samozřejmě, zato se spoustou čerstvých banánů," doporučuje redaktorka LN. A oceňuje i interiér restaurace. Návštěvník se prý v podniku bude cítit jako na prázdninách u babičky.

O vitariánské restauraci čtěte více:

Autoři: , ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...