Výstavu spolu s rakouskou stranou organizuje Centrála cestovního ruchu - Jižní Morava (CCRJM). Poputuje z Brna do rakouského Wilfersdorfu a pak zpátky do Čech.
"Cílem je ukázat jak odlišnosti, tak i společné (rysy) v oblasti tradiční lidové, stejně jako městské kuchyně. Téma bude zachyceno v časovém průřezu od druhé poloviny 19. století, doby monarchie až po dnešek," uvedla Monika Hlávková z CCRJM.
Návštěvníci se budou moci seznámit s přípravou základních a jednoduchých pokrmů až po kulinářské umění nejvyšší kvality včetně slavnostních tabulí.
"Opomenuty nezůstanou ani nápoje pro tyto regiony tak typické, především víno, dále pivo, mošt a samozřejmě káva," dodala Hlávková.
Výstava se bude konat od 16. června do 28. srpna v Brně v prostorách Etnografického ústavu Moravského zemského muzea, v září a říjnu na zámku Wilfersdorf v Rakousku a od konce listopadu do začátku ledna v Telči v Městské galerii Hasičský dům.