Dračí koule
- 320 g krevety - ocasy loupané navařené
- 20 g vepřového sádla nakrájeného na drobné kostičky
- 60 g sterilovaných bambusových výhonků
- 2 ks jarní cibulky
- sůl
- pepř
- půl lžičky cukru
- 1 lžička bramborového škrobu
- 12 plátků těsta na jarní závitky
- olej na smažení
- sweet chilli omáčka
Postup: V kuchyňském kotlíku smícháme krevety se solí, pepřem, cukrem a škrobem a necháme na střední chod hákem promíchat cca 5minut. Přidáme vepřové sádlo a jarní cibulku a krátce promícháme. Směs necháme dobře vychladit a tvarujeme z ní kuličky o váze cca 30-35g.
Kuličky obalíme v testě na jarní závitky nakrájeném na tenké nudličky. Obalené kuličky smažíme při 160°C v oleji do zlatova. Podáváme se sweet chili omáčkou.