Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Připravte si doma dračí koule podle šéfkuchaře Štifta

Jídlo

  6:16
Pokud jste se zamilovali do asijských pokrmů jednoho z našich nejlepších šéfkuchařů Jiřího Štifta, můžete si doma vyzkoušet jeden z jeho receptů. Připravte si dračí koule.

Dračí koule foto: sia

Dračí koule

  • 320 g krevety - ocasy loupané navařené
  • 20 g vepřového sádla nakrájeného na drobné kostičky
  • 60 g sterilovaných bambusových výhonků
  • 2 ks jarní cibulky
  • sůl
  • pepř
  • půl lžičky cukru
  • 1 lžička bramborového škrobu
  • 12 plátků těsta na jarní závitky
  • olej na smažení
  • sweet chilli omáčka

Postup: V kuchyňském kotlíku smícháme krevety se solí, pepřem, cukrem a škrobem a necháme na střední chod hákem promíchat cca 5minut. Přidáme vepřové sádlo a jarní cibulku a krátce promícháme. Směs necháme dobře vychladit a tvarujeme z ní kuličky o váze cca 30-35g.

Kuličky obalíme v testě na jarní závitky nakrájeném na tenké nudličky. Obalené kuličky smažíme při 160°C v oleji do zlatova. Podáváme se sweet chili omáčkou.

Autor: