Špaldové perníčky
- 250 g špaldové mouky
- 90 g cukru moučka
- 60 g másla
- 60 g medu
- 1 velké nebo dvě menší vejce
- 1⁄2 lžičky sody
- 1⁄4 sáčku prášku do pečiva
- perníkové koření
- kakao
Suroviny nejprve nechejte ohřát na pokojovou teplotu. Poté je všechny vložte do mísy kuchyňského robotu, nasaďte stromečkovou metlu a nechejte vypracovat hladké těsto. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechejte odpočívat v lednici, ideálně do druhého dne. Druhý den rozehřejte troubu na 160-170 stupňů. Těsto nechejte trochu povolit a na pomoučněné pracovní ploše vyválejte placku o šířce 4mm. Vykrajujte tvary, které pak přeneste na plech vyložený pečícím papírem. Pečte asi 12-15 minut, až jsou perníčky zlatavé a začnou vonět.
Recept pro KitchenAid.cz připravila Martina Mazalová z blogu V kuchyni obyčejné ženy.