Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Vyzkoušejte letos něco nového. Co třeba špaldové perníčky?

Jídlo

  6:33
Ještě nemáte hotové perníčky? Použijte letos místo klasické mouky špaldovou a vyzkoušejte rozdíl. A jak na ně? Přinášíme jednoduchý recept.

Špaldové perníčky foto: Martina Mazalová

Špaldové perníčky

  • 250 g špaldové mouky
  • 90 g cukru moučka
  • 60 g másla
  • 60 g medu
  • 1 velké nebo dvě menší vejce
  • 1⁄2 lžičky sody
  • 1⁄4 sáčku prášku do pečiva
  • perníkové koření
  • kakao
Těsto nechejte trochu povolit a na pomoučněné pracovní ploše vyválejte placku o...
Špaldové perníčky

Suroviny nejprve nechejte ohřát na pokojovou teplotu. Poté je všechny vložte do mísy kuchyňského robotu, nasaďte stromečkovou metlu a nechejte vypracovat hladké těsto. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechejte odpočívat v lednici, ideálně do druhého dne. Druhý den rozehřejte troubu na 160-170 stupňů. Těsto nechejte trochu povolit a na pomoučněné pracovní ploše vyválejte placku o šířce 4mm. Vykrajujte tvary, které pak přeneste na plech vyložený pečícím papírem. Pečte asi 12-15 minut, až jsou perníčky zlatavé a začnou vonět.

Pečte asi 12-15 minut, až jsou perníčky zlatavé a začnou vonět.

Recept pro KitchenAid.cz připravila Martina Mazalová z blogu V kuchyni obyčejné ženy.