Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Vyzkoušejte mrkvový krém se zázvorem podle Romana Vaňka

Jídlo

  7:07
Zeleniny není nikdy dost a to samé platí pro vydatné polívky. Vyzkoušejte mrkvový krém s ricottou a zázvorem podle receptu Romana Vaňka.
Mrkvová polévka - ilustrační foto.

Mrkvová polévka - ilustrační foto. foto: Shutterstock

Mrkvový krém se zázvorem a ricottou

  • 80 g cibule
  • 10 g čerstvého česneku
  • 350 g očištěné mkve
  • 70 g oloupaných brambor
  • 7 lžic olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • špetka čerstvě namletého peře
  • 400 ml mléka
  • 400 ml vody
  • 60 g másla

Cibuli a zázvor očisti a nakrájej nahrubo. Mrkev a brambory nakrájej na menší kostky. V kastolu na středním ohni rozehřej 5 lžic oleje a nech na něm zesklovatět cibuli. Přidej mrkev a zázvor a restuj 5 minut za občasného míchání. Osol, opepři, přilij mléko a vodu a promíchej.

Vař na mírném ohni 20 až 25 minut. Občas zamíchej. Přidej máslo a zbylý olej a polévku rozmixuj dohladka tyčovým mixérem. Do každé porce vlož část ricotty, dozdob pažitkou a zakápni olejem.

Autor:
Témata: Zázvor, Roman Vaněk