Treska v měšci
- 4 filety (cca po 150 g) z bílé tresky nebo jiné bělomasé ryby, bez kůže
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 6 brambor
- 4 karotky
- 2 kořenové petržele
- 1 menší pórek
- 4 jarní cibulky
- 4 polévkové lžíce čerstvých bylinek (např. hladkolistá petržel, kopr, pažitka, estragon)
- 3 lžíce olivového oleje
K podávání
- cca 4 plátky másla
- klínky z 1 citronu
Troubu předehřejte na 200 °C. Filety osolte a opepřete. Brambory, karotku a petržel očistěte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Pórek rozpulte, omyjte a nakrájejte na špalíky, cibulku na plátky. Z papíru na pečení vystříhejte čtyři velké čtverce (malé se špatně balí). Na střed každého čtverce rozdělte brambory a zeleninu, polovinu bylinek, osolte, opepřete a zakápněte trochou oleje.
Podle čeho vybírat čerstvé či mražené ryby? Přinášíme pár tipů |
Na připravená lůžka „uložte“ filety z ryb a pokapejte je zbylým olejem. Zvedněte rohy papíru, stočte je a svažte provázkem do měšce. Pečte na plechu v troubě asi 30 minut. Po upečení přesuňte horké balíčky na talíře a ihned podávejte. Měšec si na talíři otevře každý sám (pozor na unikající páru), předem můžete uvolnit provázek. Na stůl připravte druhou polovinu nasekaných bylinek, máslo a citron, aby si každý mohl dochutit podle sebe.