Sobota 24. října 2020svátek má Nina 15 °C oblačno Předplatné LN
Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Zachraň jídlo: Co s rybízem? Připravte si domácí zmrzlinu

Rybízová zmrzlina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Rybízová zmrzlina | foto: Zachraň jídlo

Rybízovou buchtu nebo víno už znáte, zavařeniny máte vyskládané ve spižírně a nevíte si rady, co s nadbytkem rybízu? Zkuste si vyrobit vynikající zmrzlinu jen ručním mixérem!

Zbavte rybíz stonků a ponorným mixérem nebo vidličkou rozmělněte bobulky rybízu. Oslaďte je dle chuti cukrem a nakyslou chuť rybízu povzbuďte ještě limetovou či citronovou šťávou.

Dejte mrazit a do mrazáku přidejte zvlášť i kelímek smetany ke šlehání. Po dvou hodinách přimíchejte víceméně zmraženou smetanu k rybízu, přidejte bylinku a ponorným mixérem vyšlehejte do zmrzlinové konzistence.

Rybízová zmrzlina

Ingredience:

  • přezrálý rybíz či rybízové přebytky
  • smetana ke šlehání
  • třtinový cukr
  • citron
  • meduňka

Zachraň jídlo

Kdybyste se chtěli o neplýtvání a využití letního ovoce dozvědět více, dorazte na akci Jam Session, kterou Zachraň jídlo pořádá 16. 7. v Praze v Tiskárně na vzduchu.

Feťáci lásky stále hledají, ale nikdy nenajdou, říká párový terapeut Vojtko

Psycholog Jan Vojtko | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Lásku si často pleteme se zamilovaností, ale vztah je práce, která nikdy nekončí. „Tolerance není ten správný klíč ke...

Můžete skoro všechno, nemusíte nic. Jak probíhají swingers party v Česku

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Swingers kluby, tedy místa neřesti, kde si páry mezi sebou střídají partnery a užívají si i těch nejdivočejších...

Střeva můžou i za naše štěstí či obezitu, říká molekulární biolog Ryšávka

Molekulární biolog Petr Ryšávka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Za civilizační choroby (např. alergie), ale i za vážné nemoci může mimo jiné vybíjení bakterií ve střevní mikroflóře....