Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Zbořte mýty o anglickém jídle a začněte nedělním Sunday Roast

Sunday Roast neboli nedělní pečeně je v Británii velmi dodržovanou tradicí, dokonce by se dalo říct, že přímo svátostí. A zdá se, že historie tohoto pokrmu je spojena s náboženstvím. Gastronomicky jde však o záležitost blízkou srdci každého Angličana. Ztělesňuje nejen pokrm jako takový, ale i rodinu, přátele, setkávání, a to tak silně, že se to nedá tvrdit o žádném jiném jídle na Britských ostrovech.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

5. 3. 2016 9:21

Nic proti anglické kuchyni, ale česká kuchyně je samozřejmě také výborná, a hlavně patří k naší kultuře. Nedělní česká typická pečeně z hovězího, vepřového nebo jehněčího či drůbežího masa, třeba i uzeného nemá alternativu. Příloha knedlíky bramborové, houskové, šťouchané brambory nebo bramborová kaše, ale také luštěniny a já nevím, co ještě. Prosím, je to obrovské množství chutí a variací na úžasné téma. A k tomu české pivo, nejlepší na světě nebo dobré bílé vínko, nebo něco ostřejšího. Pro děti voda s domácím sirupem atd. atd.

0 0
možnosti

5. 3. 2016 20:41

Nic proti české kuchyni, ale za připravování nevyzrálého hovězího (což patří k naší kultuře), tuhého jako podešev, by se mělo střílet.

0 0
možnosti