130 let
Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem | foto: Akademie kvality

Recept

Zdravá a dietní večeře. Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

Jídlo
  •   5:48
Základem karbanátků je celer, oblíbená kořenová zelenina, známá pro své protizánětlivé účinky a obsah řady vitaminů (B, C, A) a minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo). Jedinečná vůně celeru protknutá česnekem, zázvorem a promíchaná s jemným krůtím masem je zkrátka neodolatelná. Samozřejmě vás nemůžeme ošidit o svěží jogurtový dip, který povýší karbanátky na další úroveň.

Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

Ingredience:

  • 700 g krůtích prsou
  • 1 menší celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 30 g zázvoru
  • 4 vejce
  • 200 ml selského jogurtu
  • olivový olej, limetka, sůl, pepř, kurkuma

Postup: Krůtí prso nameleme v mlýnku, celer a zázvor nastrouháme najemno a smícháme s krůtím masem. Přidáme koření, sůl, černý pepř a 50 ml olivového oleje. Směs dobře promícháme. Karbanátky pečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje asi čtyři minuty z každé strany. Dip vyrobíme smícháním jogurtu, olivového oleje, soli a pepře. Můžeme dochutit limetkovou šťávou a kůrou.

Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

Autor: ape